فصلنامه علمی پژوهه شماره۳ در بهار 99 در 102 صفحه به چاپ رسید. علاقمندان در این شماره میتوانند مقالات و پایاننامههایی با موضوع حجاب و عفاف را مطالعه نمایند. از دیگر بخشهای ارائه شده در این فصلنامه، مصاحبه با سرکار خانم صدیقه صدیق تقیزاده مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قم است.
فهرست مطالب فصلنامه
سـرمقـاله
مقـــالات:
نقش حجاب و پوشش در سلامت روانی زن
معیار و میزان زینت زن در قرآن و روایات
کارکردهای اجتماعی حجاب
نقش حجاب و عفاف در ارتقای سطح کیفی فرهنگ جامعه
بررسی نقش فضای مجازی در تضعيف عفاف و حجاب بانوان
مصاحبــه
خانم صدیق تقیزاده مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قم
معرفی پایاننامه
آثار سیاسی اجتماعی حجاب در جامعه دینی
آسیبشناسی حجاب و عفاف از منظر قرآن و حدیث و راهکارهای مقابله با آن
آیات الأحکام حجاب و عفاف
برای دانلود این فصلنامه روی تصویر کتاب کلیک کنید.
سخن سردبیر
موضوع حجاب و عفاف از جمله موضوعات مهمی است که جامعهی اسلامی نمیتواند نسبت به آن بیتفاوت باشد. میتوان گفت بخش اعظمی از صورت دینی جامعه را رفتار عفیفانه و پوشش زنان و مردان در اجتماع شکل میدهد.
با نگاهی به روز شمار وقایع انقلاب، از همان روزهای آغازین حیات جمهوری اسلامی این امر مورد توجه قرار گرفت و حضرت امام6 یک ماه پس از پیروزی انقلاب به حضور بدون حجاب زنان در وزارتخانهها و ادارات دولتی اعتراض نمودند و فرمودند: «در وزارتخانههای اسلامی نباید معصیت خدا بشود... . زنها بروند اما با حجاب باشند. مانعی ندارد کار کنند لکن با حجاب و حفظ جهات شرعی باشد». آن روزها هنوز قانونی دربارهی حجاب بانوان به تصویب نرسیده بود و تصویب این قانون، سیری از اواخر دههی پنجاه تا اواسط دههی هفتاد سپری نمود.
اکنون با گذشت بیش از چهار دهه از انقلاب شکوهمند اسلامی این موضوع هر از چند گاهی دوباره سر باز میکند و موافقین و مخالفینش را به بوتهی نقد و گفتوگو میکشاند؛ عدهای به همان پوشش حداقلی هم اعتراض دارند و عده ای خواستار ضوابط محکمتری در این راستا هستند تا صورت اسلامی جامعه را آراسته تر ببینند. از طرفی قدرت روزافزون رسانهها هم بر ماجرا دامن میزند و سعی دارد موضوع را به مسئلهای برای نظام تبدیل کند. گاهی سخن از به رفراندم گذاشتن حجاب به میان میآید و گاهی عدهای از خارج و داخل کشور تلاش میکنند آن را دستاویزی برای هدف قرار دادن اصل نظام جمهوری اسلامی قرار دهند و هدف نهاییشان در واقع موضوع پوشش نیست.
امید است پرداخت دوباره به این موضوع در فصلنامهی علمی پژوهه گامی در تبیین ابعاد این موضوع یا نامسئلهی مهم زنان در جمهوری اسلامی باشد. گفتنی است قرار گرفتن در ایام هفتهی حجاب و عفاف نیز تناسب این نگاه دوباره را دوچندان میکند. حوزههای علیمه خواهران با توجه به رسالت عظیمشان در تحقق تمدن جهانی اسلام و ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی و ایستادگی در برابر تهاجمات فرهنگ ولنگاری غربی، لازم است در عرصه علم و فرهنگ همت گمارند و مجاهدتی تمام عیار از خود بروز دهند.