مسئلهی تبلیغات یک امر مهمی است که میشود گفت که در دنیا در رأس همهی امور قرار گرفته است و میتوان گفت که دنیا بر دوش تبلیغات است.
(امام خمینی (ره)، صحیفه نور، 1361،ج14، ص41 )
مقدمه
ترویج معارف الهی و مکتب اهل بیت-علیهم السلام- بنا به فراخور و ظرفيتهای آحاد مختلف مردم نياز به يك حركت جهادی، علمی و تبليغی، بر اساس خرد جمعی و برنامهريزی منسجم و كارشناسانه دارد. از آن جا كه نيمی از افراد جامعه، بانوان هستند. آموزش و همچنين پرورش بانوان عالمه و مسلط به علم و مهارتهای روز و نحوهی استفاده از اين آموزهها به جهت تاثيرگذاري در هر یک از عرصههای خانوادگی و اجتماعی، فردی و گروهی و كشوری و بين المللی با توجه به نیازهای آنان، میتواند منشأ اثر فراوانی باشد و آثار گرانبهايی در راستای سالم و صالحسازی جامعه داشته باشد.
یکی از فرصتهای تأثیرگذاری در امور فرهنگی و دینی، وجود هیئتهای خانگی و جلسات زنانه است و دانشآموختگان حوزههای علمیه خواهران میتوانند منشأ اثرات فراوانی در این عرصه باشند ولی در موارد زیادی به دلیل نداشتن مهارتهای مورد نیاز از حضور در این عرصه محروم میشوند و گاهی ممکن است همین فرصت به خاطر عدم حضور طلاب دانشآموختهی خواهر تبدیل به تهدید شود.
یکی از مهارتهایی که دانشآموختگان حوزههای علمیهی خواهران جهت ایفای نقش در هیئتهای خانگی و جلسات زنانه نیاز دارند، مهارت فن رثاء است؛ از اینرو اداره کل امور دانشآموختگان، طرح «دورهی مقدماتی مهارتآموزی فن رثاء» را جهت اجرا تدوین کرده است.
«دورهی مقدماتی مهارتآموزی فن رثاء» به صورت مجازی و با همکاری دفتر تبلیغات اسلامی برگزار میگردد.
ضرورت طرح؛
بسیاری از هیئتهای زنانه توسط خانم جلسهایها اداره میشود که اغلب آنها تحصیلات کافی و متناسب ندارند و گاهی باعث به وجود آمدن معضلاتی میشوند و ...؛ از طرف دیگر فن رثاء یک تخصص است و ورود به این عرصه حتی برای طلاب، آموزشهای لازم را نیاز دارد و اینکه لازم است با برگزاری دورههای تکمیلی، دانشآموختگان دارای استعداد، به فن رثاء مجهز شوند تا بتوانند در جلسات و هیئتهای زنانه حضور فعال داشته باشند.
اهداف طرح ؛
1. تجهیز اساتید، دانش آموختگان و طلاب حوزههای علمیه خواهران به فن رثاء به روش علمی و با استفاده از ظرفیت مراکز اصیل حوزوی؛
2. زمینهسازی جهت حضور فعال و تأثیرگذار دانشآموختگان حوزههای علمیه خواهران در هیئتهای زنانه؛
3. شناسایی افراد مستعد برای مربیگری و استادی دورههای فن رثاء، جهت برگزاری دورههای تکمیلی و تربیت مربی و تربیت استاد فن رثاء در استانها همراه با اعطای گواهینامهی معتبر؛
سیاستها؛
- استفاده از ظرفیت نهادهای همسو در اجرای برنامهها؛
- تخصصی کردن فن رثاء و پیشگیری از نفوذ خرافات و انحرافات به مجالس اهل بیت-علیهم السلام-؛
- پاسخگویی مناسب به نیازهای فرهنگی اجتماعی و دینی بانوان؛
- تأمین نیاز مناطق مختلف کشور به طلاب خواهر دارای مهارت فن رثاء.
مخاطبان؛
- اساتید، دانشآموختگان سطح 2، 3 و 4 و طلاب مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران در سراسر کشور.
زمان شروع دوره و نحوهی ورود به کلاس؛
دوره از تاریخ بیست و هفتم اردیبهشت 99 با مراجعه به سامانه سیما شروع خواهد شد. جهت ورود به کلاس بعد از ورود به سامانهی سیما و انتخاب دورهها، بخش «دورهی مقدماتی مهارتآموزی فن رثاء» را انتخاب کرده در دوره ثبت نام کنید. در مراجعات بعدی میتوانید از بخش «در حال یادگیری» به آسانی وارد کلاس شوید.
آخرین مهلت آزمون و نحوه برگزاری آزمونها؛
برای این دوره در همان کلاس درس دو نوع آزمون در نظر گرفته شده است؛
1. یک آزمون در پایان هر درس آمده است و لازمهی شرکت در آزمون هر درسی قبولی در آزمون درسهای قبلی است؛
2. آزمون دیگری هم از همهی دروس در پایان دوره آمده است و شرکتکنندگان بعد از قبولی در آزمون همهی درسها میتوانند در این آزمون پایانی شرکت کنند.
نمرهی قبولی در آزمون پایان هر درس کسب امتیاز 75 از 100 و نمرهی قبولی در آزمون پایان دوره کسب امتیاز 70 از 100 میباشد؛ و هر شرکت کننده حداکثر سه بار میتواند در هر آزمونی شرکت کند.
شرکت کنندگان بعد از آمادگی برای آزمون از تاریخ بیست و هفتم اردیبهشت99 هر زمان که خواستند میتوانند در آزمون شرکت کنند و آخرین مهلت شرکت در آزمون پانزده مرداد 99خواهد بود.
مراحل شرکت در دوره؛
- ثبت نام و شرکت در «دوره مقدماتی مهارت آموزی فن رثاء»؛
- شرکت در آزمونهای برخط پایان درس و آزمون برخط پایان دوره؛
- شرکت «قبولشدگان در آزمون برخط» در آزمون عملی که توسط اساتید خواهر برگزار خواهد شد؛
توجه: زمان آزمون عملی متعاقبا به قبولشدگان در دورهی مجازی اطلاعرسانی خواهد شد.
- اعطای گواهینامه قبولی در «دوره مقدماتی مهارتآموزی فن رثاء»؛ برای هر یک از «دوره مجازی» و «آزمون عملی» گواهینامه قبولی جداگانهای صادر خواهد شد.
امتیازات شرکت در دوره:
- بهرهمندی از «دورهی مهارتآموزی فن رثاء» با تدریس بهترین اساتید؛
- دریافت گواهینامهی معتبر شرکت در دوره از مرکز مدیریت حوزههای علمیهی خواهران و دفتر تبلیغات اسلامی؛
- لحاظ شدن شرکت در دوره در پروندهی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی؛
- اولویت داشتن برای دورههای تکمیلی.
راههای ارتباطی:
1. اساتید و طلاب محترم در صورت بروز مشکل و نیاز به توضیح بیشتر میتوانند به معاونان محترم فرهنگی مدارس علمیه مراجعه نمایند.
2. دانشآموختگان محترم در صورت بروز مشکل و نیاز به توضیح بیشتر در مورد این دوره میتوانند به کانونهای دانشآموختگان مدارس علمیه مراجعه کنند.