به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه حضرت آمنه(س)، دو نشست معرفتی- اخلاقی با عنوان" اخلاق بندگی" به مناسبت فرارسیدن ماه رجب با حضور حجت الاسلام والمسلمین عالی در این مدرسه به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین مسعود عالی، استاد حوزه علمیه قم و کارشناس مسائل دینی،در صحبت های خود، با اشاره به تکریم مقام زن و نقش مادران در زندگی خانوادگی گفت: حفظ خصوصیات زنانگی، تزریق آرامش به فضای خانه و پیشبرد امور تربیتی در منزل، سه شأنی است که زن نباید از آن غافل شود. درصورتی که آنها را به بهترین وجه پیش ببرد، تحصیل او مشکلی ندارد، در غیر اینصورت باید وقت خود را برای پرداختن به این امور متمرکز کند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد:شناخت مشکلاتی که مانع پیشرفت معنوی انسان میشود، سخت نیست؛ چرا که در یک قدمی او قرار دارد. گاهی یک تندخویی و دل شکستن، تمام دعاها، گریهها، عبادات و توسلات فرد را از بین میبرد.برای مهار نفس باید مدتی برخلاف خواستههای نفسانی عمل کرد. وقتی رفتار ناخوشایندی از اطرافیان سر میزند، نباید سریع عصبانی شد، بلکه باید با سعه صدر با دیگران مواجه شد به ویژه در تعامل با همسر.
استاد حوزه علمیه تصریح کرد: فضای اخلاقی، باید بر خانه و روابط زوجین حاکم باشد نه فضای حقوقی. اینکه زن و مرد مدام در خانه از حقوق خود دم بزنند، رابطه عمیق زن و مرد را خدشهدار میکند؛ اخلاق باید در روابط زن و مرد حکمفرما باشد.
وی با اشاره به ضرورت توجه به اعمالی که از انسان سر میزند، تصریح کرد: امام علی(ع) فرموده است «انسان بداند که آخرت و ابدیت را خودش میسازد، چرا که با کارهایش، بهشت و جهنم خود را میسازد.»
این استاد اخلاق در پاسخ به سؤال یکی از خواهران طلبه حاضر در جمع مبنی بر اینکه آیا تحصیل در حوزه علمیه برای بانویی که باید امور همسر و خانه را رسیدگی کند، مشکل دارد یا نه، عنوان کرد: نخستین شأن زن این است که یک زن باشد با تمام معیارهای زنانگی؛ یعنی نجابت، لطافت، حیا، احساسات و خصوصیتهای زنانگی و... را در مسیر تحصیل و اشتغال، حفظ کند.
حجتالاسلام والمسلمین عالی، دومین شأن زن را تزریق آرامش به فضای خانه برشمرد وگفت: زن باید با خصوصیات و لطافتهایی که دارد، محور آرامش خانه باشد و آرامش را به همسر و فرزندان خود هدیه دهد.
وی اذعان کرد: سومین شأن زن این است که محور تربیت باشد و بداند که این کار از پدر خانواده بر نمیآید. زن اگر محور آرامش و تربیت در خانه باشد، شکی نیست که میتواند به تحصیل بپردازد و یا در عرصه مشاغلی که در شأن بانوان است، فعالیت داشته باشد.
استاد برجسته حوزه علمیه ضمن انتقاد به برخی شرایط اشتغال که بانوان را از صفتهای زنانگی دور میکند، تصریح کرد: زنان توجه داشته باشند که برای اشتغال، به سراغ کارهایی که مردانه هستند و با صفات زنانگی مطابقت ندارند و آنان را از صفات و لطافتهای زنانگی دور میکند، نروند.
حجتالاسلام والمسلمین عالی تصریح کرد: زن خوبِ خانه بودن برای بانوان، واجب عینی است، چون جایگزینی برای آنان وجود ندارد. ولی تحصیل علوم دینی، واجب کفایی است و اگر نتوانست این مسیر را طی کند، افراد دیگری هستند که جای او را پر کنند.
این استاد حوزه در تکمیل مبحث سیر اخلاق بندگی، به شاه کلیدحل مشکلات اعم از تربیت فرزند و همسرداری تاکید کرد و افزود: "صبر" مهمترین شاخصه یک زن موفق در اداره خانه و تربیت فرزندان می باشد.
پایان جلسه همراه با پرسش و پاسخ و اقامه نماز جماعت ظهر و عصر بود.