استاد اخلاق حوزه خواهران:

شرط رسیدن به بندگی خدا، داشتن تقوای الهی در همه ابعاد است

شناسه خبر : 105109

1399/12/21

تعداد بازدید : 187

شرط رسیدن به بندگی خدا، داشتن تقوای الهی در همه ابعاد است
خانم درویشی داشتن تقوای الهی را شرط رسیدن به درجه بندگی دانست و گفت: مراد از تقوی به شکل کامل، پرهیز از گناهان ظاهری و باطنی است.

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران استان قم، مراسم جشن سالروز بعثت پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم، با حضور اساتید و طلاب مدرسه علمیه حضرت خدیجه سلام الله علیها به همت معاونت فرهنگی و به صورت مجازی در سامانه اسکای‌روم برگزار شد.

در این مراسم، خانم درویشی، استاد اخلاق، در سخنانی به جایگاه حضرت رسول اکرم(ص) با توجه به جمله نورانی "محمدا عبده ورسوله" اشاره کرد و گفت:این جمله که می فرماید: محمد، بنده خدا و رسول اوست، بیان کننده این است که پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم ابتدا به مقام بندگی خدا رسیدند و سپس به مقام نبوت نائل گشتند.

وی تصریح کرد: عده ای براین باورند که وجود نازنین پیامبر صلوات الله علیه، از اول فرهیخته بوده است، این در صورتی است که قرآن حضرت رسول را پیامبر امی معرفی کرده است.

یکی از دلایل ادعای این افراد، که به نوعی یک ترفند مؤذیانه است، زیر سؤال بردن مقوله وحی می باشد. چرا که کلام وحی همیشگی و پایدار و از جانب خداوند متعال است، ولی کلام غیر وحی این طور نیست.

خانم درویشی در ادامه بیان داشت: وجود ویژگی هایی که باعث شد پیامبر عظیم الشأن اسلام به چنین مقام با عظمتی از بندگی برسند، در شب معراج از جانب خداوند متعال بر وجود نازنین حضرت عرضه شد.

وی خاطر نشان کرد: خداوند متعال خطاب به رسولش فرمود: یا احمد، بنده به درجه بندگی نمی رسد مگر اینکه تقوی داشته باشد. مراد از تقوی، تقوی به شکل کامل، در همه زمان ها و مکان ها و در تمام ابعاد آن است و اینکه تقوی، تنها به معنای پرهیز از گناهان ظاهری نیست، بلکه انسان باید به گناهان باطنی، همچون کینه، ریا، عجب و حسد نیز توجه داشته باشد و نسبت به آن ها نیز تقوی الهی را رعایت نماید.

استاد اخلاق حوزه در ادامه افزود: حیاء درخلوت، خوردن به حدنیاز، دشمن داشتن دنیا و گریه از خوف خدا، از دیگر ویژگی هایی است که خداوند متعال بر پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم عرضه فرمودند. گریه ای که از روی خوف خدا باشد، انسان را به بندگی خدا نزدیک می کند.

وی در ادامه تصریح کرد: خداوند فرمود: یا احمد، اگر می خواهی به مقام بندگی من برسی، دوست بدار، کسانی را که با من دوست هستند و دشمن بدار کسانی را که با من دشمن هستند.

به درستی که این همان معنای تولی وتبری است.

وی افزود: خداوند متعال در سوره مبارکه جمعه، علت بعثت پیامبرصلی الله علیه وآله وسلمرا تزکیه نفوس بیان می کند و اینکه انسان با کتاب و حکمت، به تعالی و رشد می رسد. هم چنین پیامبراکرم صلوات الله علیه، پیامبر اخلاق و دارای مکارم اخلاقی بودند و مکارم اخلاقی با محاسن اخلاقی متفاوت است. محاسن اخلاقی، یعنی اگر کسی به تو خوبی کرد تو با خوبی با او برخورد می کنی، حال آن که مکارم اخلاقی بدین معناست: که اگر کسی حتی به شما، بدی کرد، باز هم تا خوبی جواب او را بدهی.

استاد درویشی در پایان خطاب به طلاب فرمود: ازجمله ویژگی های بسیار مهم حضرت ختمی رسل، این بود که پیامبر صلوات الله علیه، وقت خود را به کارهای بیهوده نمی پرداختند. همه ما باید از این ویژگی بسیار مهم حضرت، درس بگیریم بویژه امروزه با وجود فضای مجازی، وقت گرانبها و ارزشمند خود را ساعت ها در این فضا هدر نکنیم.   

در این مراسم کلیپ زیبایی از بیانات گهر بار مقام معظم رهبری در خصوص چگونگی بعثت حضرت رسول صلوات الله علیه برای طلاب پخش شد.

 

 


 

rss

    A PHP Error was encountered

    Severity: Warning

    Message: Invalid argument supplied for foreach()

    Filename: blocks/show_rss_1.html

    Line Number: 29

اوقات شرعی

امروز : پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳
۱۹ جمادى الاول ۱۴۴۶

عضویت در خبرنامه