به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران، هجدهمين جلسه "سير مطالعاتي در سایه نهج البلاغه"با حضور خانم معصومه رمضانی، استاد حوزه و نیز طلاب و اساتید حوزه علمیه حضرت خدیجه سلام الله علیها، به همت معاونت پژوهشي مدرسه علمیه حضرت خدیجه" علیها السلام" به صورت برخط در سامانهی اسکای روم برگزار شد.
در این جلسه، خانم رمضاني، به بیان ترجمه و شرح حكمت150 تا 156 نهج البلاغه پرداخت.
وی در توضيح حكمت 150 گفت: اين كلام حكمتآميز، دستور العملى است براى تمام زندگى بشر كه در سايه آن مىتواند سعادت دنيا و آخرت را براى خود به دست آورد. مرحوم سيد رضى بعد از ذكر اين كلام شريف تصريح مىكند كه اگر در مجموعه كتاب نهجالبلاغه، جز اين كلام شريف نبود، براى وعظ و اندرز و موعظه نجاتبخش كافى بود.
خانم رمضاني یادآورشد: امام علی عليه السلام در اين بيان پربار، در جواب شخصى كه موعظه و اندرزى از او خواست، به سى مورد از رذائل اخلاقى اشاره كرده و با بيان شيوا و قريب به استدلال، از آن نهى مىكند ازجمله تناقض در فكر و عمل.
استاد حوزه، در توضیح حكمت 151 گفت: انسان نبايد امروز خود را در نظر بگيرد، بايد مراقب عاقبت خويش باشد. ابن الوقت بودن و به نتيجه اعمال خود نينديشيدن و عاقبت كار را نديدن، مايه بدبختى است.
وي افزود: افراد موفق و پيروز، عاقبتانديشاند و سعى مىكنند از عاقبت (تلخ) بپرهيزند و به عاقبت (شيرين) روى آورند
استاد حوزه، در ادامه در توضیح حكمت 152 به فنا پذيري اين جهان و تمام مواهب مادى اشاره كرد كه شايستگي دلبستگي ندارند.
وی در شرح حكمت 153 خاطر نشان کرد: حقيقت صبر، همان استقامت است؛ استقامت در برابر موانع وصول به مقصد و پيمودن راه طولانى وصول به هدف. تا چنين استقامتى در انسان نباشد به جايى نمىرسد، زيرا طبيعت زندگى دنيا اين است كه با مشكلات آميخته شده و غالباً در كنار گلها خارهايى است و در كنار عسلها نيش زنبورانى. تاريخ نيز بارها و بارها نشان داده است كه پيروزىها در انتظار افراد بااستقامت و صبور است.
خانم رمضاني در حكمت 154نيز به مسئله رضايت به كارهاى نيكوكاران و بدكاران اشاره و تصريح كرد: هر كس به كار ديگرى رضايت دهد، در سلك و گروه او قرار خواهد گرفت. منتها مجرمان، دو گناه دارند و راضيان به اعمال آنها يك گناه، راضيان به اعمال نيك، يك ثواب دارند و عاملان دو ثواب.
وی به تناسب حكمت 155 دو نكته را تذكر داد : نخست اينكه هنگام پيمان بستن با مخالفان، بايد محكم كاري كرد و دوم اينكه عهد و پيمان را با كسى برقرار كنيد كه اميد به وفاى او داشته باشيد
ویگريزي هم به مسئله برجام داشت و توجه به تذكرات رهبر معظم انقلاب در اين زمينه را لازم و ضروري دانست.
وی یادآور شد: در حكمت 156 به لزوم اطاعت از خداوند تاكيد شده است.
در پایان جلسه، خانم رمضانی، به بيانيه گام دوم انقلاب همچون هفته هاي ديگر اشاره کرد و یادآور شد: انقلاب اسلامی همچون پدیدهای زنده و بااراده، همواره دارای انعطاف و آمادهی تصحیح خطاهای خویش است، امّا تجدیدنظرپذیر و اهل انفعال نیست. به نقدها حسّاسیّت مثبت نشان میدهد و آن را نعمت خدا و هشدار به صاحبان حرفهای بیعمل میشمارد، امّا به هیچ بهانهای از ارزشهایش که با ایمان دینی مردم آمیخته است، فاصله نمیگیرد. انقلاب اسلامی پس از نظامسازی، به رکود و خموشی دچار نشده و نمیشود و میان جوشش انقلابی و نظم سیاسی و اجتماعی،تضاد و ناسازگاری نمیبیند، بلکه از نظریّهی نظام انقلابی تا ابد دفاع میکند.
در این جلسه، طلاب موظف شدند به صورت اختیاری در مورد موضوع صبر و ضفر در حکمت ها، پژوهش و تحقیق کنند و خلاصه مباحث را به معاون پژوهش مدرسه تحويل دهند.