در نشست"اهمیت خطبه غدیر در احادیث و روایات" در مدرسه آیت الله ایروانی مطرح شد؛

اسلام بی ولایت مانند جسم بی روح است

شناسه خبر : 110291

1400/05/07

تعداد بازدید : 130

اسلام بی ولایت مانند جسم بی روح است
کارشناس فرهنگی مرکز تخصصی شیعه شناسی، در نشست برخط با موضوع "اهمیت خطبه غدیر در احادیث و روایات" گفت: ولایت به مثابه روح عبادات است که به آنها جان می دهد. لذا اسلام بی ولایت مانند جسم بی روح است.

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران استان قم، نشست برخط به مناسبت عید بزرگ غدیرخم، با موضوع "اهمیت خطبه غدیر در احادیث و روایات(غدیر شناسی)" با سخنرانی حجت الاسلام سید عدنانی، کارشناس فرهنگی مرکز تخصصی شیعه شناسی، با حضور طلاب مهمان از مدرسه علمیه الزهرا شهرستان صحنه، مرکز تخصصی فقه و اصول الزهرا کرمانشاه، مدرسه امام خامنه ای کرمانشاه، مدرسه حضرت زهرا شهرستان کنگاور و مدرسه علمیه فاطمیه شهرستان ارسنجان استان فارس برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین سید عدنانی در ابتدا ضمن تبریک عید بزرگ غدیر خم، به بیان جایگاه ویژه روز غدیر در سخنان رسول معظم اسلام صلی الله علیه و آله وسلم پرداخت و روایاتی در پیرامون این مسئله بیان نمود از جمله فرمودند: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله): یَومُ غَدیرِ خُمٍّ أفضَلُ أعیادِ اُمَّتی  روز غدیرخم برترین عید امّت من است. امالی(صدوق) ص۱۲۵

وی با اشاره به آیه قرآن "فذکر بأیام الله"و روایات متعدد در باب اهمیت و فضیلت عید غدیر خم مانند احیای شب عید غدیر که برابر با احیای تمام شبهای عمر فرد است و یا اطعام روز عید غدیر و روایات بسیار دیگر، این روز بزرگ را مصداق ایام الله دانست که مورد عنایت ویژه حضرت رسول گرامی اسلام حضرت محمد (صلی الله علیه و آله)  قرار داشت.

کارشناس فرهنگی مرکز تخصصی شیعه شناسی؛ با بیان وقایع مختلف تاریخی در صدر اسلام گفت: پیامبر گرامی اسلام از ابتدای رسالت عمومی شان که بزرگان مکه حضور داشتند جانشینی حضرت علی علیه السلام را در اوان نوجوانی ایشان بیان کرد و در طول عمر مبارکشان، بارها و بارها جانشینی حضرت علی علیه السلام را بیان کردند؛ پس چرا این روز (عیدغدیر) ویژه شده است؟ چه مسأله ای بود که خداوند می فرماید: وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ  اگر پیامبر این مسئله را مطرح نکند رسالتش را انجام نداده است؟ چه مسئله ای است که برابری با تمام دوران 23 ساله رسالت را دارد و تا روز غدیرخم ، این مسئله از سوی پیامبر مطرح نشده است؟

وی در پاسخ به این سؤالات گفت: سیاق آیه تبلیغ نشان می دهد پیامبر باید چیزی می گفت که تا آن روز نگفته بود. فرازی از خطبه عید غدیر خم بویژه این فراز : "مَن کُنتُ مَولاه فَهذا عَلىٌّ مَولاهُ " و سیاق سخنان پیامبر اسلام در خطبه غدیر نشان می دهد که حضرت علی علیه السلام و فرزندان او تا حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف در حکم خود پیامبر هستند.   

حجت الاسلام سید عدنانی، جامعیت و شمولیت این خطبه و انسجام و پیوستگی معنادار سخنان پیامبر در سراسر این خطبه را ارزش و اهمیت ویژه بحث ولایت دانست که تمام اسلام و رسالت نبی گرامی در طول23سال با ولایت امیرالمؤمنین و ائمه اطهار تا امام عصر عجل الله تعالی فرجه برابری می کند و این محور اصلی خطبه غدیر پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله) است.

وی علت اهتمام ویژه به مسئله ولایت را در لسان پیامبر گرامی اسلام و اهل بیت علیهم السلام را، محوری بودن این مسئله دانست و گفت: با توجه به محور اصلی خطبه غدیر که بحث ولایت است، ولایت به مثابه روح عبادات مانند نماز و روزه و ....است که به آنها جان می دهد. اسلام بی ولایت مانند جسم بی روح است.

rss

    A PHP Error was encountered

    Severity: Warning

    Message: Invalid argument supplied for foreach()

    Filename: blocks/show_rss_1.html

    Line Number: 29

اوقات شرعی

امروز : چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳
۲۵ جمادى الاول ۱۴۴۶

عضویت در خبرنامه