سه شنبه ۱۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۲ شوال ۱۴۴۶

سایت مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قم

هفتمین جلسه کارگاه توانمند سازی اعتقادی

هفتمین جلسه کارگاه توانمند سازی اعتقادی

شناسه خبر : 116188

1400/09/27

تعداد بازدید : 127

هفتمین جلسه کارگاه توانمند سازی اعتقادی
کارگاه تخصصی توانمند سازی اعتقادی با موضوع وحی و تجربه دینی، با هدف ارتقاء سطح علمی و شیوه های پاسخگویی به شبهات اعتقادی به صورت کاربردی در مدرسه علمیه عالی حضرت آمنه سلام الله علیها برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه هفتمین جلسه کارگاه توانمند سازی اعتقادی  با موضوع"وحی و تجربه دینی "با حضور 12 نفر به صورت  حضوری و 15 نفربه صورت آنلاین برگزارگردید.

حجت الاسلام و المسلمین اصغری مبحث" تجربه دینی"موضوع بحث مطرح نموده و در پاسخ چیستی تجربه دینی گفت: تجربه دینی ادراک یک موجود غیر طبیعی است ،این حس ممکن است که در خواب باشد یا در بیداری ، مفهوم تجربه دینی برعکس ظاهر مثبتش ممکن است منفی باشد و تجربه یعنی ادراک و تجربه دینی یعنی ادراک دینی، در مفهوم عمومیش یعنی چیزی را بارها تست کردن، اما در اینجا منظور از تجربه ادراک و فهم دینی داشتن است.

وی اظهار داشت : ما وقتی میگوییم ادراک، زیر مجموعه علم و معرفت قرار می گیرد و زیرمجموعه احساس نیست بلکه یک مفهوم بوده و بُعد نظری دارد نه بُعد عملی پس تجربه دینی از مقوله احساس نیست بلکه از مقوله علم است.. این تجربه در یک بافت دینی اتفاق می افتد و محدود به یک مذهب و یک دین نیست بلکه در هر دینی اتفاق می افتد تجربه دینی دال بر حقانیت نیست البته می تواند مؤید باشد  اما دال بر حقانیت نیست.

استاد تصریح کرد:  ممکن است انسان قدیس نباشد و حتی ملحد باشد ولی برایش مکاشفه رخ بدهد وحتی ممکن است مکاشفه رحمانی برای آدم شیطانی و ملحد اتفاق بیفتد. تجربه دینی یک مفهوم عام است که شامل ابتدایی ترین ادراکات دینی تا بالاترین تجارب دینی می شود، از یک حس نجات، از یک تصادف  کوچک تا رویای صادقه مکاشفه شهود  وحی را شامل می شود.

به لحاظ مفهومی که ما تجربه دینی را به ادراک دینی تعمیم بدهیم هیچ اشکالی ندارد. با این تعریف تجربه دینی بسیاری از شبهات پاسخ داده می شود البته نباید غفلت کنیم که تجربه دینی بُعد احساسی هم دارد. برهان امکان و وجوب کاملا نظری است و ممکن است افراد  در پذیرش آن مقاومت کنند.

وی افزود: در عین حال به  تجربه دینی حسی هم قائل هستیم و برای افراد قابل درک است. ممکن است با یک خواب به یک چیزی اعتقادی پیدا کند. در این رابطه با چنین فردی هم دردی کنید نه اینکه ابتداءً رد کنید چون آن فرد با حس درونی به آن عقیده ولو اشتباه رسیده است. بعبارتی با برهان تجربه دینی به یقین نمی رسیم اما می توانیم به یک اطمینان قلبی برسیم.

 در مورد وحی پیامبران هم همین طوراست پیامبران بخاطر عصمت داشته و منتخب پروردگار متعال بودند، بری‌ء هستند از اینکه تجربه دینی برای ایشان همراه با حس یا خطا باشد. مطمئناً پیامبران پیام خدا را بطور عینی دقیق دریافت نموده و با کمال دقت منتقل میکردند. 

rss

 اخبار - اخبار - حوزه خواهران استان قم
سه شنبه ۱۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۲ شوال ۱۴۴۶

سایت مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قم

اخبار - اخبار

rss

    A PHP Error was encountered

    Severity: Warning

    Message: Invalid argument supplied for foreach()

    Filename: blocks/show_rss_1.html

    Line Number: 29

اوقات شرعی

امروز : سه شنبه ۱۲ فروردين ۱۴۰۴
۲ شوال ۱۴۴۶

عضویت در خبرنامه

©کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران می باشد.