به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزه، سیامین نشست خانوادگی ویژه خانواده طلاب در موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه با حضور حجت الاسلام والمسلمین مهکام برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین مهکام در نشست خانوادگی با عنوان شیوه های تبادل مهر و اقتدار زوجین با استناد به روایت الرِّفْقُ يُمْنٌ وَ اَلْخُرْقُ شُؤْمٌاز پیامبر گرامی اسلام (ص ) اظهار داشت: پیامبر(ص) میفرمایند: نرمى ميمنت دارد و خشونت نحوست. اگر به بحث رضامندی زناشویی نگاه کنیم موضوعات زیادی همچون احترام متقابل، اعتماد، عشق، توجه، وفاداری، ارتباط متقابل، کمک به همسر در خانه، رفتار با خویشان و بستگان مطرح میشود و این مسائل جزء مسائلی است که زن و شوهر باهم تبادل میکنند و اگر حل شود بسیاری از مشکلات برطرف میشود.
مدیر مرکز تخصصی مشاوره اسلامی حوزه علمیه تهران در خصوص ارتباط بین زوجین افزود: یکی از نکات کلیدی بین زن و شوهر ارتباط است و این در بین تمام انسانها صدق میکند. اگر ارتباط بین زن و شوهر یک ارتباط سالم باشد طبیعتا بسیاری از مشکلات به راحتی حل خواهد شد؛ زندگی در ریل خود قرار میگیرد و طبق شرایط مناسبی پیش می رود.
وی با پرداختن به وجود بحث قدرت یا محبت در کانون خانواده و سلسله مراتب آن گفت: اینکه در فضای ارتباطی قدرت باید دست چه کسی باشد مسائل مختلفی مطرح میشود. بحث زن ذلیلی، عشق، مردانگی، محبت، درک کردن و بی احساسی از مسائلی است که بین زن و شوهر به وجود میآید و گاهی خانوادههای زوجین ناخواسته و دلسوزانه برای طرفداری از فرزندان خود وارد آن میشوند.
حجت الاسلام والمسلمین مهکام اظهار داشت: خانواده یک کشور و سرای حکومتی نیست که دو جناح هرکدام در مقابل یک دیگر قرار بگیرند و به دنبال قدرت خود باشند.
وی گفت: رسالت زن و شوهر بعد از نکاح این است که هر کدام مادر و پدر فرزندان خود باشند و با محبت در کنار هم زندگی کنند، نیاز های عاطفی و انواع نیاز های خود را برطرف کنند.
حجت الاسلام والمسلمین مهکام در ادامه سخنان خود گفت: از مولفههای قدرت طلبی بین زوجین تحمیل خواستههای دیگران، تاثیر گذاری آگاهانه بر احساسات و عواطف، در هم شکستن اراده دیگران است.
وی تصریح کرد: ، رضایت و عدم زورگویی، قدرت مشروع، رفتار دموکراتیک و نقشهای توافقی ازجمله خصوصیات اقتدار در خانواده است.
حجت الاسلام والمسلمین مهکام در پایان سخنان خود گفت: در فضای ارتباطی بین زن و شوهر مرد طالب اقتدار و زن طالب مهر ومحبت است در زندگی زناشویی باید شرایطی ایجاد شود که هردو طرف به میزان نیاز خود به اقتدار ومحبت از لحاظ ذاتی راضی شوند و هرکدام آنچه را که طرف مقابل به آن نیاز دارد برآورده کند و در این شرایط است که دعوا و مشاجره کمتر پیش خواهد آمد.
در پایان این نشست حجت الاسلام والمسلمین مهکام به سوالات مطرح شده حضار پاسخ داد.