به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزه، حضرت آیت الله عباسی خراسانی استاد سطوح عالی حوزه و مفسر قرآن کریم در ابتدا خلاصه ای از بحث جلسه گذشته را بیان نمود و فرمود: سه سوره در قرآن داریم که سه آیه دارند و کوچکترین سوره های قرآن به شمار می روند که عبارتند از سوره های عصر نصر و کوثر. مختصر ترین و کوچکترین به لحاظ حروف از بین سه سوره، سوره کوثر است و جالب است که اسم هر سه سوره به «راء» ختم می شود. به لحاظ عددی که در قرآن است سوره نصر سوره ی یکصد و دهم قرآن می باشد. ایشان پیام سوره را این طور بیان کردند که : وقتی نصرت الهی و فتح می آید انسان چند وظیفه دارد:١. وظیفه تسبیح. ٢. وظیفه تحمید. ٣.وظیفه استغفار..
اگر کسی استغفار کند به نصرت می رسد و نتیجه استغفار امداد الهی است توبه عبد، استغفار است و توبه رب ، پذیرش استغفار می باشد.
سپس ایشان تفسیر سوره عصر را بیان نمود و گفت: بسم الله الرحمن الرحیم در هر سوره نماد آن سوره است . هر مقاله ای و در هر نوشته ی علمی نماد و عنوانی دارد و بسم الله الرحمن الرحیم جزء سوره است و بسم الله الرحمن الرحیم هر سوره خاص همان سوره است .و معنایش هم خاص همان سوره است و معنایش در هرسوره متفاوت است .
ایشان افزود: تا می توانید بسم الله الرحمن الرحیم بگویید و سبک زندگی خود را بر اساس بسم الله الرحمن الرحیم بگذارید .
در روایت آمده است که انسان بهتر است دائم الوضوء باشد لذا سعی کنیم 19 بار در حین وضو بسم الله الرحمن الرحیم بگوییم .
امیرالمومنان حضرت علی علیه السلام فرمودند: موجودات از بسم الله الرحمن الرحیم هستند .
ایشان بیان داشت: «اذا ارادبشیءکن فیکون» که لفظ «کُن» همان بسم الله الرحمن الرحیم است و در واقع «کُن» عارف بسم الله الرحمن الرحیم است بسم الله الرحمن الرحیم نقطه ارتباط بین انسان و خداست و نقطه ی بهر ه مندی در این سوره است به عبارت دیگر بسم الله الرحمن الرحیم در این سوره هم حکمت عقلی است و هم حکمت علمی است در واقع تفسیر آیات سوره می باشد .
وی با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم صلوات الله علیه اذعان داشت : هر کار مهمی که با بسم الله الرحمن الرحیم شروع نشود سرانجام ندارد و در سبک زندگی قرآنی سعی کنیم هرکاری را با بسم الله الرحمن الرحیم شروع کنیم .
ایشان سپس عناوین سوره عصر را اینگونه بیان نمود :
1. سوره قسمیه که بیان کننده تبیین است و قسم برای عظمت انسان و حالات انسان و کمالات او بکار می رود.
2. عصر در لغت و عربی به معنای فشردن است (اسم مصدر) و در اصطلاح به معنای فشردن انسان ها در زمان های مختلف است.
3. عصر به معنای 1- روزگار است 2 به معنای عصر پیروزی از اولین پیغمبر تا آخرین پیغمبر 3- عصر زمان خاصی از زمان 4- نماز عصر 5- عصر ظهور امام زمان ارواحنا فداه . تا 20 احتمال و معنی برا ی کلمه عصر بیان شده است . ایشان فرمودند ال در الانسان ال استغراق است به معنای قانون کلی و تک تک افراد را شامل می شود .
4. انسان: انس ، که سه حالت دارد : انس با خدا ،با خود ، با دیگران و در نظام خانوادگی هر چه تحمل بیشتر باشد توفیق بیشتر است .
5. لفی خسر: به معنی ضرر در سرمایه است که بد ترین ضرر هاست . داغ انسان در یوم الحسره وقتی بلند می شود که بفهمد بعد از عمری نه تنها چیزی به دست نیاورده بلکه آنچه که هم داشته از دست داده است .
6. چند دسته از زیان مصون هستند : 1- کسی که ایمان آورده 2-عمل صالح انجام دهد 3- توصیه به حق کند 4- توصیه به صبر

