به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه علمیه خواهران، به مناسبت هفته ملی جمعیت، با مادران حوزوی که دارای بیش از 4 فرزند هستند، مصاحبه ای به عمل آمد که در این مجال مصاحبه با خانم زینب شهباز گهرویی از طلاب مدرسه علمیه آیت الله ایروانی ره تقدیم حضور می گردد.
1.لطفا خودتون رو معرفی کنید و بفرمایید که چند فرزند دارید؟
نام: زینب
نام خانوادگی : شهباز گهرویی
سال تولد : ۱۳۷۰/۵/۹
تعداد فرزند : ۴
تحصیلات : در حال تحصیل در سطح۲حوزه
2. پس از ازدواج تصمیم داشتید صاحب چند فرزند شوید ؟ الان نظرتون درباره چند فرزندی چی هست؟
من قبلاً دوست داشتم ۲ فرزند داشته باشم. الان دوست دارم هرچه که بتوانم از (لحاظ جسمی ) بیشتر بچه بیارم چون خودم به عینه دیدم و لمس کردم که چقدر تربیت و وقت گذاشتن برای تعداد بچههای بیشتر خیلی کمتر است نسبت به یک یا دو بچه
3. آیا همسرتان با شما هم نظر بود؟ همسر بنده به شدت فرزندان زیادی دوست دارد و کاملا موفق است.
4. مانع اصلی تعدد فرزند را چه می بینید؟ تنبلی و اعتماد نداشتن به رزاقت خدا و استرس هایی که پزشکان و کادر درمان به مادران باردار وارد می کنند مهمترین مانع فرزندآوری است ولی در عوض کار را به اطبای اسلامی سپردن روش بهتری است. بنده خودم زایمان چهارمم را زیر نظر طب اسلامی به دنیا آوردم خیلی راضی بودم.
5. از نظر شما تحصیل و اشتغال مادران تا چه اندازه می تواند مانع فرزند آوری شود؟
اگر کسی بتواند برنامه ریزی کند و تعداد بچههای بیشتر داشته باشد سال های اول مراقبت میخواهند ولی بعدها کار را به خود بچه ها بسپارند.
6. چگونه در حال تحصیل، رسیدگی به فرزندان تان را مدیریت کردید؟ (کمک گرفتن از دیگران، مرخصی تحصیلی، طولانی تر کردن زمان تحصیل، کمک داوطلبانه اطرافیان، هماهنگی با همسر و..)
مرخصی های طولانی مدت و زمان تحصیل را بیشتر کردن هماهنگی با همسر برنامه ریزی منظم
7. کیفیت برنامه های مدارس و مطالب آموزشی تا چه انداره کمک کار و انگیزه بخش در این هدف و مسیر(فرزند بیشتر)، شما را یاری دادند؟
بیشتر مانع کار میشوند زیرا سنگینی مطالب درسی و انتظار اساتید از طلاب به نظرم بیشتر هست و اینکه یک طلبه به فکر بچه دار شدن باشه خیلی کم میشه همه سعی میکنن اول درسشون را بخوانند به بچه بیارن و این طور هم ممکن هست فرصت ها از دست بروند.
8. کدام مساله شما را به داشتن فرزند دوم و سوم و... ترغیب کرد؟
فرزند دوم بخاطر تنهایی فرزند اولم و برای فرزند سوم اصرار همسرم موجب شد و وقتی متوجه شدم بچه هایم خیلی مستقل شدن و کمک میکنند خودم به آوردن بچه ی چهارم مُصِر شدم.
9. با توجه به تجربیات تان، فاصله مطلوب بین فرزندان چند سال است؟ ۳ سال و نیم
10. آیا جنسیت فرزند برای شما و همسرتان مهم بود ؟ خیر
11. از نظر شما مدارس علمیه تا چه اندازه در رسالت افزایش جمعیت موفق بوده اند؟ در این باره چه پیشنهادی دارید؟
به نظرم با قوانین شان بیشتر مانع هستن مرخصی های زایمان را بیشتر از دو ترم کنند و تعداد واحد های درسی را کمتر کنند شرایط غیر حضوری کردن را آسان کنند که یک مادر به خاطر فرزندش مجبور به ترک تحصیل نشود الان که دو سال تجربه ی آنلاين را داشتیم برای مادران دارای تعدد فرزند در صورت تمایل این امکان باشد خلاصه یه تخفيف ويژه اي قائل بشوند.