مصاحبه با مادران حوزوی

مصاحبه با خانم زهرا بلالی از طلاب مدرسه علمیه فاطمه الزهرا علیها السلام

شناسه خبر : 123401

1401/03/10

تعداد بازدید : 68

مصاحبه با خانم زهرا بلالی از طلاب مدرسه علمیه فاطمه الزهرا علیها السلام
دوره هایی که در حوزه علمیه برای ما گذاشته می شد، از جمله دوره شناخت شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س) و بیان ارزش زن و مشاوره‌هایی که اساتید و مشاوران حوزه می دادند، بسیار انگیزه بخش بود .
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه، معاونت فرهنگی مدیریت استان قم به مناسبت هفته جمعیت با طلاب واساتیدی که صاحب 4 فرزند به بالا هستند، مصاحبه ای ترتیب داد که در این مجال مصاحبه با خانم زهرا بلالی از دانش‌پژوهان مدرسه علمیه فاطمه الزهرا سلام الله علیها (آران بیدگل) تقدیم حضور می‌گردد:
 
1.ابتدا خودتون رو بطور کامل معرفی نموده و بفرمایید که چند فرزند دارید.
۱-زهرا بلالی 
متولد 1364
دارای 4 فرزند 
 سطح دو دانش پژوه و مبلغ مدرسه علمیه حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیها
 
2. پس از ازدواج تصمیم  داشتید صاحب چند فرزند شوید؟ الان نظرتون درباره چند فرزندی چی هست ؟
دو فرزند ، فرزندانی که در خانواده های چند فرزندی هستند، دارای قناعت بیشتر و سطح توقع پایین تر از خانواده های تک فرزندی می باشند و زودتر از بقیه بچه ها به استقلال و خود کفایی می رسند و می توانند مسئولیت قبول کنند.
 
3. آیا همسرتان با شما هم نظر بود؟ در صورت مخالفت همسرتان با فرزندآوری، چگونه با شما هم نظر شد؟
در ابتدا می گفت دو فرزند ولی الان راضی هست و با من هم نظر هستند.
ابتدا به دلیل حال جسمی خودم از اینکه بچه سوم رو باردار شدم ناراحت بود ولی به خاطر دلگرمی هایی که خودم بهش منتقل کردم کم کم راضی شد و الان خیلی خوشحال است از اینکه ۴ فرزند داریم.
 
4. مانع اصلی تعدد فرزند را چه می بینید؟ 
ایمان  ضعیف ، دنیا پرستی خانواده ها ، تغییر سبک زندگی و همچنین  گرانی ها هم بی تاثیر نیست.
 
5. از نظر شما تحصیل و اشتغال مادران تا چه اندازه می تواند مانع فرزند آوری شود؟ 
به نظر من خانمی که بخواهد در کنار تحصیل و یا اشتغال خود ، فرزند بیاورد، درسته که سختی هایی با خود دارد ولی قسمت بیشتر این سختی ها با برنامه ریزی و کمک گرفتن از اعضای خانواده به خصوص همسر ، کاهش می یابد و با توکل برخداوند و با آرامش می شود به تمام امورات زندگی رسیدگی کرد . البته ناگفته نماند که خانمها باید از نظر تغذیه و قوه جسمانی به خودش برسد تا توانشان بیشتر شود و بخودشان آسیب جسمی و روحی نرسد .
 
6. چگونه در حال  تحصیل، رسیدگی به فرزندان تان را مدیریت کردید؟ (کمک گرفتن از دیگران، مرخصی تحصیلی، طولانی تر کردن زمان تحصیل، کمک داوطلبانه اطرافیان، هماهنگی با همسر و..)
بنده در طول تحصیل با حمایت های همسرم و اینکه هر روز به من روحیه می بخشید و تکیه کلامش این بود که تو می توانی... همین امر باعث شد که 6 سال تحصیل را با ۴ فرزند به اتمام برسانم.
 
7. کیفیت برنامه های مدارس و مطالب آموزشی  تا چه انداره  کمک کار و انگیزه بخش در این هدف و مسیر (فرزند بیشتر)،  شما را یاری دادند و کدام مساله شما را به داشتن فرزند دوم و سوم و... ترغیب کرد؟ 
دوره هایی که در حوزه علمیه برای ما گذاشته می شد ، از جمله دوره شناخت شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س) و بیان ارزش زن و تشویق ها و امیدواری هایی که از جانب اساتید و مشاوران حوزه می دادند ، بسیار انگیزه بخش بود .
و اینکه احساس می کردم بچه ها در کنار همدیگر کلی می توانند بازی کنند و لذت ببرند. بچه ها احتیاج به هم بازی در خانه دارند و فرزند بزرگتر کار ما را برای آموزش دادن بعضی مسائل به فرزندان کوچکتر راحت تر می کند چون در بازی‌هایشان این آموزش ها بود و من راحت تر می توانستم به کارهای خانه برسم .
 
8. با توجه به‌ تجربیات خود، فاصله مطلوب بین فرزندان چند سال است؟
سه الی چهار سال 
 
9. آیا جنسیت فرزند برای شما و همسرتون مهم بود؟
برای خودم و همسرم زیاد مهم نبود ، ولی از آنجا که انسان کمال طلب است و همیشه دنبال نداشته هایش هست و حرف های اطرافیان هم بی تاثیر نیست ، بعد از تولد دو فرزند دخترم خیلی علاقه داشتیم که فرزند سوم ما پسر باشد که همین اتفاق هم افتاد و فرزند چهارم دیگر برایم مهم نبود که دختر باشد یا پسر 
 
10. با ذکر شرایط خود( تحصیل، تعداد فرزندان و جنسیت آنها) بیان کنید،  چه  محاسن و مشکلاتی در زندگی احساس می کنید و پیشنهاد خود را در این زمینه بفرمایید؟
بنده فارغ التحصیل سطح دو حوزه علمیه فاطمه الزهرا آران و بیدگل ،دارای ۴ فرزند ،سه دختر و یک پسر هستم و هم اکنون هم مبلّغ مدرسه ابتدایی هستم .
محاسن : وقتی با همسرم بیرون از خانه کار داریم فرزندان بزرگتر از کوچکترها مواظبت می کنند و آنها را مشغول  بازی می کنند . احساس تنهایی نمی کنند ، هر کدام از فرزندانم استعداد ذاتی خودشان را دارند که من و همسرم به آنها افتخار می کنیم و در صدد یاری دادن در جهت  پیشرفت آنها  هستیم .
معایب: چند فرزندی بودن بدون مشکل و دردسر که نیست ، در هر دوره سنی خلق و خوهای آنها هم تغییر می کند و این امر بحران‌های خودش را دارد که تحمل کردن این مسائل و گذر کردن از آن بسیار حوصله و آگاهی بالا از طرف والدین می طلبد . مورد دیگر اینکه مادران چند فرزندی هر از گاهی نیاز به مسافرت حتی یک روزه دارند تا دوباره انرژی بگیرند ، که البته بنده، چند سال است که هنوز امکانش فراهم نشده که با خانواده یا تنها به مسافرت بروم ، حالا یا به دلیل مشکل مالی یا سخت بودن مسافرت با فرزندان .
مدرسه علمیه فاطمه الزهرا خدا رو شکر در این امر بسیار خوش درخشیده و بسیاری از مادرانی که مشکل بارداری هم داشتند به برکت حوزه باردار شدند و مشغول به تحصیل هم هستند .
 
پیشنهاد بنده در این مسیر، بالا بردن کیفیت مهد کودک برای طلبه ها و هدیه های ناقابل به صورت پیوسته به مادران و برگزاری اردوهای یک روزه، برگزاری دوره های مذهبی برای تقویت بحث توکل به خداوند و توسل به خانواده آسمانی و ... می باشد.

rss

    A PHP Error was encountered

    Severity: Warning

    Message: Invalid argument supplied for foreach()

    Filename: blocks/show_rss_1.html

    Line Number: 29

اوقات شرعی

امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳
۲۱ جمادى الاول ۱۴۴۶

عضویت در خبرنامه