به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه علمیه خواهران، همزمان با بازدید استانی از جانب خانم متولیان معاون پژوهش مرکز مدیریت و همکاران ستادی، نشستی در سالن جلسات مدیریت استان قم با حضور سرپرست مدیریت استان و کادر معاونت پژوهش برگزار شد.
سرپرست حوزه علمیه خواهران استان قم ضمن عرض خیر مقدم و ابراز خرسندی از حضور و اهتمام کادر معاونت پژوهش مرکز در خصوص شرکت در چنین جلساتی تشکر و قدردانی نمود.
خانم عزیزاللهی تصریح کرد: حوزه علمیه خواهران استان قم، ظرفیت ورود به عرصه های مختلف پژوهشی و راهبری ارتقائی پژوهشگران را در سطح استانی و فرا استانی دارا بوده و آمادگی خود را در تعاملات مختلف پژوهشی در حیطه علوم اسلامی اعلام میدارد.
حجت الاسلام و المسلمین ربانی رئیس اداره کل برنامهریزی و تدوین متون تفصیلی، با اشاره به راهبری دقیق و اصولی مدیریت استان قم، خواستار حضور حداکثری طلاب مدارس علمیه در کتاب سال حوزه شد و افزود: امروزه طلاب خواهر، با ورود به مباحث کارآمد پژوهشی، ضمن ارتقای علمی در این زمینه میتوانند بطور تخصصی در بخشهای متعدد کتاب سال حوزه شرکت نموده و در این راستا به نتایج مطلوبتری دست یابیم.
حجت الاسلام ربانی خاطرنشان کرد: خواهران پژوهشگر ضمن اهتمام به مسئله متن محوری و دیدگاه نقّادانه، به شناسایی آسیبهای اجتماعی پرداخته و مسائل مورد نیاز جامعه را مورد بررسی و پژوهش قرار دهند تا از موازی کاری و تکرار مباحث پرهیز گردد.
مدیر کل برنامه ریزی و تدوین متون تفصیلی، با تاکید به پرورش روحیه پژوهشی در طلاب، تاکید کرد: از خواهران طلبه انتظار میرود، بحثهای مرتبط به نقد کتب، تولید و بازآفرینی، فراوریهای آموزشی، تولید مجلات تخصصی با محوریت متن را در اولویت امر قرار دهند.
خانم حیاتی معاون پژوهش مدیریت استان قم نیز ضمن تشکر از حضور مدعوین در این نشست به بیان گزارش عملکرد پژوهشی استان پرداخت و به نمونههایی از فعالیتهای پژوهشی اشاره کرد.
وی نسبت به آثار پژوهشی طلاب مدارس علمیه تابع استان قم، ابراز امیدواری کرد و افزود: در حال حاضر، شور و نشاط چشمگیری در فعالیت های پژوهشی طلاب استان قم وجود دارد که تعداد قابل توجهی در جشنوارهها و مجامع علمی جزء پژوهشهای برگزیده به شمار میآیند.
معاون پژوهش مدیریت استان با اشاره به اینکه مدارس علمیه معصومیه، حضرت آمنه و حضرت صدیقه کبری در صدد ارائه خدمات کشوری بصورت مجازی هستند، افزود: مدارس دیگر تابع استان قم همچون مدرسه علمیه معصومیه، حضرت آمنه س و آیت الله ایروانی ره رتبه علمی پژوهشی دریافت کرده اند و جزء مدارس پیشگام در تولید آثار فاخر پژوهشی هستند و مجوز تولید نشریات را به خود اختصاص داده اند.
وی اظهار داشت: برنامه ارتقائی معاونان پژوهشی مدارس، کادر و اساتید در دست اجراست که حاصل ساعتها جلسات هماندیشی و تعامل با اعضای شورای علمی پژوهشی و کارشناسان مربوطه میباشد و هدف از برگزاری آن راهبری، یکپارچهسازی و کار تشکیلاتی است.
شرکت در مجامع علمی، برگزاری کرسی ها و نشست های پژوهشی، گردهمایی کتابداران، بررسی و شناسایی طلاب برتر پژوهشی و درج مصاحبه با نخبگان و فعالان پژوهشی در کانال مدیریت استان و مرکز، شوراهای علمی پژوهشی با حضور آقای کرامتی و معارفی از دیگر عناوین مطروحه توسط معاون پژوهش مدیریت استان قم به شمار میآید.
خانم منظری مدیر کل پژوهشهای عمومی مرکز مدیریت با تاکید بر اینکه ستون اصلی و نیروی محرکة ما پژوهشگرانند و لازم است قبل از انعقاد هر تفاهمنامهای، ظرفیت نیروی انسانی هر حوزه شناسایی شود و نویسندگان و مدوّنین جهت انجام پژوهشهای میدانی به سازمانها و ارگانها معرفی گردند.
وی پس از شناسایی فعالان علمی پژوهشی اقدام به رتبهبندی و شبکه سازی را دستور کار قرار داد و افزود: با ایجاد تشکّلها و حمایت از آنان، ارتقای علمی پژوهشی طلاب بروز و ظهور پیدا میکند.
خانم منظری با اشاره به انجام رصدهای پژوهشی تصریح کرد: اهتمام به عرصهی پژوهشهای تحصیلی و مسلّح نمودن طلاب در حین نگارش مقالات تحصیلی از لحاظ علمی، دینی، کاربردی و کارآمدی و راهبری آنان در زمینه انتخاب عنوان، نشریه، ارکان نشریه، چاپ و نشر مقالات و تولید نشریه با نگاه نقّادانه از جمله اقداماتی است که مورد رصد کارشناسان تخصصی قرار میگیرد.
مدیرکل امور نخبگان و استعدادهای برتر نیز اجمالاً به بیان نحوه عملکرد کادر پژوهشی خود پرداخت و گزارشی از طرحها و برنامههای مصوب این مجموعه ارائه نمود.
خانم اسکندری مدیر کل پژوهشهای تحصیلی به چند محور اصلی استانداردسازی، کیفیت بخشی به امور پژوهشی طلاب سطوح 2و3و4، بازنگری آیین نامه ها و... اشاره نمود و آن را در راس امور مجموعه ذیربط دانست.
خانم متولیان معاون پژوهش مرکز مدیریت، با اشاره به نقش پررنگ استان قم در راهبری سایر حوزهها و ظرفیتهای مطلوب مدیریت استان قم به مصوباتی اشاره کرد و آن را در دستور کار و حائض اولویت برشمرد:
تصویب آیین نامه شورای کتاب سال حوزه و شناسایی افراد توانمند جهت معرفی به فعالیتهای تیمی و تشکیل کارگروههای پژوهشی در این خصوص، ابلاغ آیین نامه رتبه بندی و شناسایی پژوهشگران، ابلاغ زمان بندی اداره نخبگان به استان ها و...
وی در پایان ضمن توضیح برخی طرحهای مصوّب مرکز در خصوص ارتقاء امور پژوهشی طلاب و با پیشبینی جلسات متعدد با کادرمدیریت استان قم به بیان مصوّبات جلسه پرداخت.