در بخش سوم گردهمایی تخصصی سرگروه‌ها و نخبگان فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان قم:

تبیین دلایل ضعف دین توسط رئیس پژوهشکده مبنا در بخش سوم گردهمایی نخبگان فرهنگی استان قم

شناسه خبر : 125603

1401/05/05

تعداد بازدید : 50

تبیین دلایل ضعف دین توسط رئیس پژوهشکده مبنا در بخش سوم گردهمایی نخبگان فرهنگی استان قم
رئیس مرکز پژوهشی مبنا اعتقادات، احساسات و رفتارهای دینی و نیز تنوع دینداری عموم جامعه را مورد ارزیابی قرار داد و گفت: مهم ترین راهکار برای حفظ و تقویت دینداری در جامعه، احیا و تقویت بنیان خانواده است.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، دکتر محمدتقی دشتی، رئیس مرکز پژوهشی مبنا در گردهمایی تخصصی سرگروه ها و نخبگان تبلیغی حوزه های علمیه خواهران استان قم که در سالن شهید سلیمانی مرکز مدیریت برگزار شد، با اشاره به مسئله دینداری ایرانیان، اظهار داشت: اعتقادات در سطح جامعه خوب است ولی در بحث رفتار دینی ضعف هایی وجود دارد و نسبت به برخی منکرات در جامعه، افراد واکنش نشان نمی دهند و یا واکنش ضعیفی دارند.

وی با اشاره به جایگاه زنان در جامعه و تأثیرگذاری آنان، افزود: امروز دشمن با زوم کردن روی زنان جامعه، به دنبال حیازدایی از جامعه دینی و اندلس سازی است و می داند اگر حیا از جامعه گرفته شود، به راحتی می تواند نقشه های شوم خود را عملیاتی کند.

رئیس مرکز پژوهشی مبنا در ادامه به مسائلی همچون احساسات دینی، رفتارهای دینی، اعتقادات و باورهای دینی، گونه‌های دینداری و تنوع دینداری اشاره و نکاتی را در خصوص این مباحث ارائه کرد.

وی همچنین «عملکرد نهادهای دینی»، «اقتصاد جامعه»، «مدرنیته گرایی» و «رفتار حکومت(دولتمردان)» را برخی از دلایل ضعف دین در جامعه دانست و خاطرنشان کرد: نهادهای دینی ما به دلیل به‌روز نبودن، عدم انسجام و کافی نبودن؛ اقتصاد جامعه به دلیل تحت فشار قرار گرفتن افراد ضعیف جامعه؛ رؤیای مدرنیته شدن برخی افراد که سبب می شود کم کم ارزش های دینی را کنار بگذارند و رفتار حکومت دینی(دولتمردان) به دلیل ضعف در عملکرد، بیشتری تأثیر را در ضعیف شدن دین در جامعه دارند.

دکتر دشتی در ادامه «تغییر ارزش های بنیادین»، «گسست نسلی»، «مدعیان دروغین»، «خرافه گرایی»، «ضعف نظام تبلیغ دین»، «انحراف در هیئات عزاداری»، «افراط گرایی»، «فرقه گرایی و معنویت های نوپدید» و «تغییر گروه های مرجع» را از مهم ترین چالش های اساسی دینداری در جامعه عنوان کرد.

وی در پایان راهکار حفظ و تقویت دینداری در جامعه را؛ بهبود نظام مدیریت دینی، کیفی سازی طرح مباحث دینی، کارآمدی دولت دینی، رفع موانع فرهنگی و مهم تر از همه احیا و تقویت بنیان خانواده دانست.

rss

    A PHP Error was encountered

    Severity: Warning

    Message: Invalid argument supplied for foreach()

    Filename: blocks/show_rss_1.html

    Line Number: 29

اوقات شرعی

امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳
۲۱ جمادى الاول ۱۴۴۶

عضویت در خبرنامه