به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه علمیه خواهران، این مراسم صبح روز26 مهر1401 در حرم مطهر حضرت معصومه با قرائت آیات وحی و سخنرانی مدیر حوزههای علمیه استان قم و مدیحه سرایی آغاز شد.
مدیر حوزه های علمیه خواهران استان قم ضمن تبریک توفیق ریزه خواری سفره امام عصر عج الله، توفیق سربازی ایشان، توفیق به دوش کشیدن بارهای بر زمین مانده و خدمت به خلق الله، فرصت ایجاد شده را علامتی بر وجود گوهر و ویژگیهای خاص در نوع راه یافتگان به شاگردی مکتب اهل البیت و مصداق "یقذف الله في قلب من یشاء"خواند و در این جهت به ذکر حکایات و خاطراتی از طلاب دوره های سابق پرداخت.
ایشان شعار سال جدید را همان شعار سال 1400 عنوان کرد و گفت امسال هم با شعار طلبه مهذب، کارآمد و تمدن ساز فعالیت خود را آغاز می کنیم.
وی در ادامه اذعان داشت: نگاه ما در طول تحصیل باید این باشد که تک تک ثانیه هایمان را همچون باغ و بوستانی پر از میوه بدانیم که در این فرصت اندک باید با کیفیت ترین ها را برداشت نماییم و از سوئی هر لحظه در حکم گردنه هایی است به مثابه کمینگاه شیطان که باید برای مقابله و تدبیر و تقوا مهیا بود.
توجه جدی به سرعت سپری شدن زمان و سرعت تغییرات و پیشرفت از نکات دیگری بود که ایشان به تبیین آن پرداخت و در این جهت سرعت گرفتن را لازم و عجله را مانع برشمرد و به بیان تفاوت این دو پرداخته و توقف برای تماشای تفرجگاههای میان راه و فروشگاهها و ... در سفر با قطار سریع السیر را منافی با هدف خواند.
مدیر حوزه های علمیه خواهران در حالیکه طلاب را با تعابیر محبت آمیز مورد خطاب مکرر قرار داد گفت: به خودتان ببالید که مرکز مدیریت حوزه های علمیه، مجموعه مدیریت حوزه علمیه خواهران استان و کادر مدارس علمیه با این همه کارمند و انرژی و زمان و قدرت برای سعادتمندی شما در تلاشند.
وی افزود: ما در چند ماه گذشته با متقاضیانی مواجه بودیم که به جهت جا ماندن از آزمون ورودی یا عدم کسب نمره قبولی مکرر با بیتابی مراجعه میکردند و درخواست پذیرش داشتند؛ پس خاطرمان باشد که نسبت به فرصت و جایگاهی که در اختیارمان قرار گرفته حسرتمندان زیادی هستند و لذا باید به نحو احسن در کسوت شاگردی و بُعد خدمات مرتبط با هویت طلبگی ایفاء نقش کنیم. بنابراین خیلی خوب درس بخوانید؛ چنانچه حضرت آقا میفرماید طلبه در زمان تحصیل مقدمات روی درس متمرکز شود و دنبال کارهای هنری عمیق نرود؛ همین یک قول را به من بدهید برای من کافیست.
ایشان در ادامه برای طلاب سه مقام اصلی برشمرد و گفت: طلاب باید در راستای این سه مقام، تعیین هدف و ایفای نقش کنند:
۱-هدایت دینی مردم
هدایت دینی مردم بر عهده طلبه هاست و یکی از وظایف اصلی شمرده می شود؛ قرار است به مادران بگویید، اگر مایلید فرزندتان در مسیر درستی قدم بردارد و همواره نیاز به امر و نهی نداشته باشد او را با حب خدا و اهل بیت پرورش دهید؛ این یعنی تربیت ریشه ای و مبنایی؛ بنابراین تبیین، تعمیق و ترویج اندیشه ها و مظاهر دینی از وظایف شماست.
۲-هدایت سیاسی
طلاب بعنوان اندیشمندان اسلامی و با شعار عدم جدایی دین از سیاست در دوره های مختلف تاریخی و در عرصه های سیاسی با قلم، کلام و عمل خود به اشکال مختلف ایفاء نقش کرده اند؛ اندیشه و فهم صحیح، اظهار نظر صحیح و عملکرد صحیح در ایفاء نقش سیاسی بدون سیاسی کاری، دخیل و لازم است.
۳-خدمات اجتماعی به مردم
مدیر حوزه علمیه خواهران قم اظهار داشت: طلبه ها موظفند در راستای خدمات اجتماعی هم قدم بردارند همچون امور عمرانی جهادی، نیازمندیهای خدماتی و همدردی در حوادث طبیعی و...
ایشان در رابطه با نکات اخلاقی به مواردی از جمله اخلاص و مراعات زی طلبگی اشاره کرده و گفت: درس بخوانید اما مخلصانه نه با هدف منصب و مقام؛ خداوند وعده داده است اگرکسی برای من کاری را انجام بدهد، کاری میکنم که نزد همه عزیز باشد اما اگر کسی کاری را برای دیگران انجام بدهد کاری میکنم که روزی اش همیشه بدست دیگران باشد.
وی آخرین توصیه خود به طلاب را زی طلبگی عنوان کرد و گفت: زی طلبگی به تعریف حضرت آقا در دو چیز است؛ پارسایی با عزت و داشتن نظم و برنامه در زندگی؛ طلبه باید شاخص برنامه ریزی، نظم، انضباط و موفقیت باشد.
ایشان افزود: خداوند را شاکریم طلیعه حضور مدارس علمیه استان قم، امسال از این مکان مقدس و از جوار کریمه اهل بیت علیها سلام و از حرم مطهر ایشان و این صحن پرمعنویت، آغاز شد.
مدیر حوزه علمیه خواهران قم در پایان مراسم، عهدهایی با مضامین ذیل قرائت نمود:
امروز در جوار مرقد حضرت معصومه سلام الله علیها عهد می بندیم مثل حضرت رسول صلی الله علیه و آله نسبت به دیگران با مودّت و مهربان باشیم، همواره ولایتمدارِ ولایت حضرت علی علیه السلام بمانیم، همچون حضرت زهرا سلام الله علیها عفیفه باشیم و عفیفه بودن را تبلیغ کنیم، یار وفادار امام زمانمان باشیم و مانند یاران امام حسن مجتبی، مولایمان را غریب و تنها نگذاریم، مبلّغ مکتب و هدف قیام ابا عبدالله الحسین علیه السلام بوده و مانند امام زین العابدین علیه السلام زینت در عبادت باشیم، همچون امام باقر علیه السلام برای ارتقاء علوم اهل بیت علیهم السلام تا حدّ توانمان تلاش کنیم و از آنجا که شاگرد مکتب امام صادق علیه السلام هستیم مدام اهل قال الباقر علیه السلام و قال الصادق علیه السلام باشیم، هیچگاه اسیر زندان نفس نباشیم و در این مسیر به باب الحوائج امامموسی کاظم علیه السلام متوسل شویم وبا تبعیت از امام رضا علیه السلام سریع الرضا باشیم، تلاش کنیم مانند امام جواد علیه السلام اهل بخشش بوده و همچون امام هادی علیه السلام تمام تلاشمان را برای هدایت مردم اعمال کنیم، با توسل به امام حسن عسکری علیه السلام از هوای نفس آزاد باشیم و همانطور که امام زمان ما را برای سربازی برگزیده، سرباز خوبی برای حضرت باشیم.
دعا در ابواب مختلف خاتمه کلام مدیر حوزه های علمیه خواهران قم در مراسم آغازین طلیعه حضور در جوار بارگاه حضرت معصومه سلام الله علیها بود.
کادر مدیریت استان قم ضمن انتقال مدعوین به اردوگاه ۱۵ خرداد و گفتوگوی صمیمانه با طلاب، مسابقهای تحت عنوان "این عالِم کیست" اجرا کرده و به برگزیدگان هدایایی تقدیم نمودند.
در ادامه، ضمن پذیرایی و نماز جماعت با امامت حجتالاسلام اعتمادی موسس مدرسه الزهرا(س) کاشان، با گروهبندی طلاب در فضای باز، به اجرای ورزشهای شاد و مفرّح سپری شد.