اجلاس مدیران حوزه علمیه خواهران استان قم برگزار شد

شناسه خبر : 128884

1401/08/15

تعداد بازدید : 45

اجلاس مدیران حوزه علمیه خواهران استان قم برگزار شد
حجت الاسلام و المسلمین فاضل در اجلاسیه مدیران حوزه علمیه استان قم: رسالت طلاب و حوزه های علمیه تضمین دینداری جامعه است.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، حجت الاسلام والمسلمین مجتبی فاضل امروز ۱۵آبان ماه ۱۴۰۱در اجلاسیه سالانه مدیران حوزه های علمیه خواهران استان قم که در سالن شهید سلیمانی مرکز مدیریت برگزار شد، با اشاره به آیه ۵سوره قصص که می فرماید «وَنُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ؛ ما می‌خواهیم بر مستضعفان زمین منّت نهیم و آنان را پیشوایان و وارثان روی زمین قرار دهیم»، اظهار داشت: اراده خداوند بر این است که مستضعفان روی زمین به پیشوایی و رهبری برسند و این بدون شک محقق خواهد شد و آینده پیش روی ماست.

وی افزود: امام صادق(ع) نیز می فرمایند «عُلَماءُ شیعَتِنا مُرابِطونَ فِی الثَّغرِ الّذی یَلی إبلیسَ و عَفاریتَهُ ، یَمنَعونَهُم عَنِ الخُروجِ عَلی ضُعَفاءِ شیعَتِنا ، و عَن أن یَتَسَلَّطَ عَلَیهِم إبلیسُ و شیعَتُهُ؛ علمای شیعه ما، نگهبانان مرزی هستند که در آن سویش ابلیس و دیوهایش قرار دارند و [این علما ] جلوی یورش آنها به شیعیان ناتوان ما و تسلّط یافتن ابلیس و پیروان او بر ایشان را می گیرند».

مدیر حوزه های علمیه خواهران با اشاره به فرموده امام صادق(ع)، ادامه داد: طبق این فرموده علما، فقیهان و طلاب نگهبان دین مردم هستند تا شیطان و دشمنان روی زمین نتوانند بر آنها مسلط شوند و در همین راستا امروز مسئولان و دست‌اندرکاران حوزه مسئولیت دارند طلاب را به گونه ای تربیت کنند که نقش مرابطان را به خوبی ایفا کرده و حافظ دین مردم و جامعه باشند.

وی تصریح کرد: اگر مسئولان به فرمایش امام صادق(ع) در بحث مرابطون به درستی عمل می کردند شاید امروز شاهد بروز برخی ناهنجاری ها در اجتماع به ویژه از سوی کسانی نبودیم که تحت سایه پرچم جمهوری اسلامی زندگی کرده و رشد یافته اند.

حجت الاسلام والمسلمین فاضل با تأکید بر این که پیشوایان و راهبران جامعه به ویژه طلاب باید عالم به زمان شوند تا بتوانند به درستی پاسخگوی نسل جوان جامعه باشند، گفت: امروز با نسلی مواجهیم که لازم است راهکارهایی با توجه به روحیات این نسل در جهت تربیت و راهنمایی اندیشیده شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش اثرگذار مدیران در تصمیم‌گیری‌ها، خاطرنشان کرد: یکی از اولیات مدیر خوب بودن، تدبیر امور است و مدیری می تواند موفق عمل کند که برای تدوین و اجرای برنامه ها همه جوانب را در نظر بگیرد، طوری که آن برنامه بعدا موجب چالش و نگرانی نشود.

مدیر حوزه های علمیه خواهران در پایان خطاب به حاضران، بیان داشت: ما باید دینداری کشور را تضمین کنیم و طلابی تربیت نماییم که در این عرصه موفق عمل کرده و در خط مقدم باشند؛ یعنی امامان و وارثان روی زمین شوند و با حفظ جامعه از گزند دشمنان، مردم را به آرامش برسانند.

حجت الاسلام و المسلمین رجبی معاون فرهنگی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران ضمن استقبال از نقطه نظرات مدیران و معاونان حاضر در جلسه بیان داشت: برای تحول در نظام آموزشی و تربیتی، ضرورت پرداختن به کار تشکیلاتی، تیمی و هم افزا در اولویت است.

ایشان با اشاره به مسائلی در حوزه فرهنگ و تربیت گفت: در آسیب شناسی های صورت گرفته درمیابیم که انتظارات ما از افراد است در حالیکه خطاهای ما در یک سیستم اتفاق می افتد.

حجت الاسلام والمسلمین رجبی با معرفی موسوعه امام موسی صدر با عنوان "برای انسان" اذعان داشت: برای هر تشکیلاتی که به یک هدف متعالی فکر می کند، مطالعه این کتاب توصیه می شود.

وی افزود: رهبر سیاست لبنان در خصوص فعالیت های فرهنگی معتقدند که هدایتی منتشر نمی شود مگر از همان جایی که گمراهی منتشر شده است و جبهه گمراهی از طریق تفکر بنیادین و کادر سازی و تقویت نیرو در این زمینه به موفقیت رسید نه با کار نمایشی و هیجان محوری.

ایشان تربیت عقلانی را ضرورت امروزِ جامعه ما دانست و تصریح کرد: دشمن ما در دهه های اخیر در تلاش  برای کادر سازی ماهرانه و عملیات سازماندهی شده است و این امر نیاز جامعه ما را به یک تحول عمیق در حوزه فرهنگ و رسانه و تربیت عقلانی محسوس تر نموده است.

معاون فرهنگی مرکز مدیریت با تبیین اهداف برگزاری "طرح ولایت" خاطر نشان کرد:  مهم ترین هدف برگزاری طرح ولایت این است که مبانی اندیشه اسلامی هر ساله بروز رسانی شود و افرادی توانمند و مقتدر در پاسخگویی به شبهات در عرصه های مختلف تربیت نماید.

وی افزود: به علت مغفول ماندن تدریس مباحثی همچون فلسفه حقوق، فلسفه اخلاق، فلسفه سیاست، خداشناسی، معرفت شناسی و انسان شناسی در سیستم آموزشی نیاز به اجرای دوره های طرح ولایت دیده شد و هم اکنون با برگزاری آن در دوره های متعدد به مرحله تربیت مدرس طرح ولایت در حوزه خواهران دست یافتیم و برای مدارس در سطح استان، عملیات ریشه ای و بنیادینی به منصه ظهور رسید.

تثبیت جایگاه مشاوران در مدارس دغدغه دیگری بود که توسط حجت الاسلام والمسلمین رجبی مطرح شد و ایشان اعلام کرد: با اقدامات و اصلاحات صورت گرفته در این خصوص، بزودی جایگاه مشاوران مدارس نیز به ساماندهی منظم و ثبات مطلوبی خواهد رسید.

ایشان در ادامه، پرداختن به مسائل تربیتی و رفع موانع و نیز ایفای نقش مشاوران در رفع آسیب های اجتماعی را دو رسالت مهم مشاوران مدارس برشمرد.

حجت الاسلام والمسلمین رجبی با اشاره به این مهم که تعلیم و تربیت دو مقوله جدای از هم نیستند، تصریح کرد: در این حوزه فقط یک عنوان مطرح است آن هم تربیت است که یک بُعد از آن به تعلیم می پردازد و لازم است که ابعاد عاطفی و رفتاری را در آموزش خود بگنجانیم.

وی با تاکید بر ایجاد یک نظام عملیاتی افزود: معاونت فرهنگی باید در کنار معاونت آموزش بعنوان یک تیم در احیای نقش تربیتی فعالیت داشته باشند و مدیر، کادر و اساتید مدارس، فضای مدرسه را به یک فضای تربیتی تبدیل نمایند، بطوریکه در هر کلاسی با محوریت شاخص های تربیتی به تدریس بپردازند.

rss

    A PHP Error was encountered

    Severity: Warning

    Message: Invalid argument supplied for foreach()

    Filename: blocks/show_rss_1.html

    Line Number: 29

اوقات شرعی

امروز : یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳
۲۲ جمادى الاول ۱۴۴۶

عضویت در خبرنامه