در اجلاسیه مدیران حوزه های علمیه خواهران استان قم مطرح شد:

شناسه خبر : 128897

1401/08/15

تعداد بازدید : 61

در اجلاسیه مدیران حوزه های علمیه خواهران استان قم مطرح شد:
مدیر حوزه علمیه خواهران استان قم، ارتقاء جدی سطح علمی حوزه های علمیه خواهران استان قم، افزایش آمار ارائه مقالات طلاب سطح دو، پایان نامه های سطح سه و رساله های سطح چهار برای رسیدن به شاخصه مطلوب، و برگزاری طرح های علمی نشاط آور برای طلاب خواهر را از جمله موارد مورد اهتمام معاونت آموزش استان ذکر کرد.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، مدیر حوزه علمیه خواهران استان قم، در اجلاسیه مدیران مدارس علمیه خواهران استان قم که با حضور مدیران مدارس علمیه خواهران تابعه استان قم در سالن شهید سلیمانی مرکز مدیریت برگزار شد، به تبیین ارتقاء شاخصه هایی در عرصه های آموزش، پژوهش، فرهنگی و ... پرداخت.

مدیر حوزه علمیه خواهران استان قم در ابتدای سخنان خویش، ضمن عرض تسلیت ایام رحلت شهادت گونه حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و شهادت جمعی از هموطنان در حادثه تروریستی شاهچراغ شیراز و مدافعان امنیت گفت: امیدواریم هرچه بیشتر قدر امنیت در کشور دانسته شود و ما باید تبیین گر همه شاخصه های مهم در آیات و روایات و از جمله امنیت برای عموم مردم باشیم.

وی با اشاره به فعالیت های مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قم در عرصه های آموزش، پژوهش و فرهنگی گفت: با اینکه اقدامات بسیار خوبی در این عرصه ها در استان قم صورت گرفته است، ولی در یک سری شاخصه ها نیاز به ارتقا وجود دارد.

ایشان، ارتقاء جدی سطح علمی حوزه های علمیه خواهران استان قم، افزایش آمار ارائه مقالات طلاب سطح دو، پایان نامه های سطح سه و رساله های سطح چهار برای رسیدن به شاخصه مطلوب، و برگزاری طرح های علمی نشاط آور برای طلاب خواهر را از جمله موارد مورد اهتمام معاونت آموزش استان ذکر کرد.

مدیر حوزه علمیه خواهران استان قم، ورود بیشتر حوزه های علمیه خواهران و حضور بیشتر در عرصه رسانه و نیز تربیت نیرو و پرهیز از موازی کاری در بین مدارس علمیه و حتی مدیریت استان و شبکه سازی در بین دانش آموختگان حوزه های علمیه خواهران را در بخش معاونت فرهنگی، خواستار شد و بر اجرایی شدن بیش از پیش این امور تاکید کرد.

وی با اشاره به افزایش کمی و کیفی میزان شرکت تعداد طلاب خواهر استان قم در جشنواره علامه حلی گفت: ارتقا در میزان حضور حوزه علمیه خواهران استان قم در عرصه های پژوهشی، جشنواره ها و همایش های علمی و دلسوزی در همراهی ویژه در فرایند پژوهشی طلاب، از جمله مطالباتی است که در عرصه پژوهش مطرح است و این امر در حال پیگیری و اجرایی شدن است.

مدیر حوزه علمیه استان قم به اجرایی شدن طرح تربیت مربی پژوهش در استان قم اشاره کرد و گفت: این طرح با حضور 15 پژوهشگر خبره آغاز شده و به صورت دوره ای در قم و کاشان به نوبت در حال برگزاریست.

وی بر شبکه سازی خیرین در استان قم تاکید کرد و مدیران مدارس علمیه خواهران را واسطه ارتباط مدیریت استان با هیات امنا مدارس علمیه دانست.

مدیر حوزه علمیه خواهران استان قم، در بخش ساماندهی؛ به برگزاری طرح "قرائت آیین نامه ها" از سوی کارکنان و اساتید و طلاب مدارس اشاره کرد و اجرای این طرح را موجب کاهش آسیب های موجود در زمینه عدم آشنایی با آیین نامه ها عنوان کرد.

خانم افشار معاون آموزش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران طی بیاناتی اذعان داشت: جایگاه حوزه یک فرانهاد است و مرکز مدیریت بخشی از حوزه علمیه محسوب می شود لذا این دو مسئله نباید خلط شود.

وی با اشاره به رسالت اصلی حوزه های علمیه گفت: استان قم بعنوان پایگاه تمامی حوزه هاست و لازم است از این ظرفیتها در تربیت بانوی حوزوی در سطح کشوری بهره مند شد.

معاون آموزش مرکز مدیریت مسئله جذب اساتید شایسته در استان قم را در سطح بالایی دانست و بیان کرد: ارتباط با مراکز علمی و اجرای اردوهای پژوهشی- تربیتی برای طلاب در استان قم فراهم بوده و در همه مدارس علمیه باید این ظرفیت ها را غنیمت شمرد.

وی افزود: کادر آموزشی مدارس با کشف استعدادهای بهنگام می توانند هر طلبه را در جایگاه اصلی خودش شناسایی کرده تا از ظرفیت های ایشان به درستی استفاده شود.

خانم افشار خطاب به معاونان آموزش گفت: اگر مشاورین تحصیلی بصورت اصولی و دقیق به طلاب در حال تحصیل در انتخاب گرایشها مشاوره دهند، آمار طلاب توانمند و قوی در تمامی سطوح افزایش میابد و استفاده از ظرفیت ها آسانتر خواهد شد.

ایشان همچنین تاکید کرد: از ظرفیت عاطفی بانوان برای تقویت انگیزه هایشان می توان استفاده کرد.

وی با اشاره به لزوم تحول سیستم آموزشی- تربیتی طلاب، تربیت عقلانی در حوزه های علمیه را مورد تاکید قرار داد.

معاون آموزش مرکز مدیریت مرور سند چشم انداز را بر کادر آموزشی مدارس لازم دانست و گفت: سیستم آموزشی مدارس علمیه باید به گونه ای عمل کنند که در افق 1414 به یک مرجعیت مبتنی بر علم و معنویت برسد.

ایشان در خصوص حجم زیاد واحدهای درسی و طول سنوات تحصیلی اظهار داشت: حجم دروس و میزان سنوات حوزه علمیه در قیاس با کدام نهاد علمی طولانی تر است؟ و آیا با کمتر از این مقدار، کارشناس دینی و تاثیرگذار تربیت می شود؟

وی در ادامه خطاب به حضار جلسه گفت: راهکارهای علمی و عملی در خصوص کاهش حجم واحدها و سنوات تحصیلی ارائه دهید، بطوریکه در شورای سیاستگذاری قابلیت دفاع داشته باشد و به ثمر بنشیند.

معاون آموزش استان قم خانم سیدتاج الدین هم تراز با اهداف کلان برنامه پنج ساله حوزه های علمیه ی خواهران در عرصه آموزش، گزارش عملکرد جامعی را ارائه نمود و اظهار داشت: این مجموعه در سطوح ارتباطی با سایر نهادها، اقداماتی موثری به انجام رسانده است.

خانم سیدتاج الدین در خصوص ارتباط با طلاب مدارس علمیه تابع استان قم گفت: ارائه خدمات آموزشی، رسیدگی به مشکلات آموزشی، برگزاری کمیسیون های آموزشی، ارتباط گیری حضوری موثر با طلاب از رهگذر رویداد آموزشی محیا از جمله اقداماتی است که در جهت تقویت تعامل با طلاب صورت گرفته است.

وی ضمن اشاره به نحوه ارتباط گیری معاونت آموزش با اساتید، به اهمّ برنامه های اجرایی ویژه اساتید از جمله:ارائه و اجرای آزمون های ضمن و بدو خدمت، صدور و تمدید مجوز اساتید، تشکیل کانال اساتید حوزه های علمیه خواهران با بیش از ۶۰۰ عضو جهت نشر آیین نامه ها و ضوابط تاکید کرد.

معاون آموزش استان قم، دوره هایی جهت ارتقاء کادر معاونان آموزش مدارس علمیه برگزار نموده که ضمن ارتباط موثر با معاونان از طریق جلسات دوماهانه آموزش و ارسال بازخورد از عملکرد یکساله معاونان آموزش به مدیران مدارس، ارائه راهکارهای توسعه فردی را نیز در پی داشته است.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت های ابلاغی از معاونت آموزش مرکز مدیریت، ارائه بازخوردهای محتوایی علمی به مرکز، ارائه نتیجه برخی از طرح ها مثل طرح پایش فارغ التحصیلان، طرح آزمون جامع سطح دو، طرح استخراج شناسنامه های مدارس و طرح تحلیل نتایج آزمون های متمرکز را در تعاملات با معاونت آموزش مرکز مدیریت و زیرمجموعه های آن برشمرد.

خانم سیدتاج‌الدین در ارتباط با موسسات علمی آموزشی دیگر به هم افزایی با پژوهشکده زن و خانواده جهت معرفی برخی اساتید و طلاب برای شرکت در دوره ها و برگزاری دوره ی نگاه راهبردی به تربیت با مخاطب مدیران مدارس اشاره کرد.

وی در پایان، تعامل با انجمن زن و خانواده حقوق ایران و شرکت در اولین موت کورت حقوق جزای خانواده و کسب مقام یازدهم از میان هشتاد تیم حاضر در موت کورت، ارتباط با دفتر فقه معاصر و دانشگاه قم جهت برخی مراودات علمی، شرکت موثر و جهت دهی طلاب در المپیاد خراسان را از جمله فعالیت های برون سازمانی معاونت آموزش استان قم برشمرد.

معاون فرهنگی مدیریت استان قم ضمن عرض تسلیت شهادت کریمه اهل بیت، حضرت معصومه علیهاسلام و قرائت خطبه ای در این خصوص به ارائه گزارش عملکرد معاونت فرهنگی مدیریت استان پرداخت و گفت: این مجموعه جهت نیل به مقاصد شریف و متعالی دینی و حفظ و نگهداشت آرمانهای اصیل انقلابی برنامه هایی را در ابعاد مختلف برنامه ریزی و اجرا نموده است.

خانم یاوری در این راستا به اجرای طرح های مرکز مدیریت اشاره نمود و افزود: تشکیل انجمن زن و خانواده در استان و هدایت و اجرای برنامه های ابلاغی از مهم ترین ابلاغیه های مرکز مدیریت به استان بود.

وی هدف از تشکیل این انجمن ها را تشکیل یک شبکه ملی و کشوری با محوریت بررسی مسائل زن و خانواده در مدارس دانست و گفت: در حال حاضر، این تشکیلات با 400 مدیر و مبلّغ در کل کشور ایجاد شده که در استان قم نیز با همراهی طلاب و مبلّغان مدارس علمیه در حال ارائه برنامه و برگزاری دوره هایی در حوزه زن و خانواده است.

معاون فرهنگی مدیریت استان قم تشکیل اداره ساماندهی تبلیغ را از دیگر ابلاغیه های مرکز مدیریت برشمرد و ابراز داشت: اعطای حکم تبلیغی در مناسبت ها به مبلغین، اجرای برنامه های تواصی جهت هدایت مناسبتها، برگزاری دوره های تخصصی و شرکت مبلغین در این دوره ها و رویدادهای ملی، تشکیل 40 گروه تبلیغی در استان قم از اقداماتی است که با تشکیل اداره تبلیغ به وقوع پیوست.

وی افزود: تشکیل کانون های دانش آموختگان ملی در استان، معرفی دانش آموختگان به مراکزی مانند آموزش و پرورش و دفتر تبلیغات، تکمیل پرونده بیش از 500 دانش آموخته حوزه علمیه خواهران جهت استفاده در طرح معین مربی پرورشی، ساماندهی مشاورین مدارس و تکمیل پرونده الکترونیکی متقاضیان نیز از جمله برنامه هاییست که به دستور مرکز مدیریت توسط معاونت فرهنگی استان ها به منصه ظهور رسیده است.

خانم یاوری تشکیل اداره قرآن و حدیث در راستای برگزاری دوره تربیت مربی، حفظ قرآن و تجوید در مدارس و برگزاری آیین طلیعه حضور را نیز از جمله برنامه های برگزاری در مهر 1401 دانست.

ایشان به اهمّ برنامه های طرح ریزی شده توسط کادر معاونت فرهنگی استان اشاره کرد و گفت: برگزاری دوره های تربیت مبلّغ تخصصی دانش آموزی، تربیت مشاور اسلامی و دوره کارورزی مشاورین، برگزاری دوره چالش های معاصر مهدویت و جریان شناسی فرقه های نوظهور و دوره تربیت مربی مهدویت، اجرای دوره های ارتقایی معاونان مدارس، برگزاری دوره هایی در راستای تولید هنر فرهنگ و رسانه و تشکیل جبهه رسانه ای برای 600 طلبه، هماهنگی اجرای برنامه های جوانی جمعیت و تشکیل کارگروه عفاف و حجاب از جمله طرح هایی است که مورد استقبال طلاب بوده و به مرحله خروجی مطلوبی رسیده اند.

rss

    A PHP Error was encountered

    Severity: Warning

    Message: Invalid argument supplied for foreach()

    Filename: blocks/show_rss_1.html

    Line Number: 29

اوقات شرعی

امروز : یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳
۲۲ جمادى الاول ۱۴۴۶

عضویت در خبرنامه