آموزه‌های حقوقی حوزه خانواده با استناد به آیات و روایات

شناسه خبر : 130158

1401/09/10

تعداد بازدید : 69

آموزه‌های حقوقی حوزه خانواده با استناد به آیات و روایات
حجت الاسلام والمسلمین بزاز بنابی: جشن طلاق حاصل تقدس‌زدایی‌هایی است که از سمت فرهنگ غرب به خانواده‌ها تحمیل می‌شود.

به گزارش روابط عمومی موسسه معصومیه خواهران حجت الاسلام والمسلمین بزاز بنابی در نشست اخلاقی که به همت معاونت تهذیب و امور فرهنگی این موسسه برگزار شده بود در خصوص آموزه‌های حقوقی حوزه خانواده با استناد به آیه 20 تا 25 سوره مبارکه روم اظهار داشت: خداوند در این آیات نشانه‌های خود را بیان کرده است و در همه آنها از (وَمِنآیاتهِ) استفاده شده است.

 وی افزود: وقتی ما این آیات الهی سوره مبارکه روم را مورد توجه قرار می‌دهیم آیه بودن و عظمت داشتن موضوع بحث برای ماجلوه گرمی شود.

حجت الاسلام بزاز بنابی تصریح کرد: درآیه ۲۰ سوره روم (وَمِنآیاته) مربوط به خلقت انسان است. خلقتی که خداوند متعال برای آن فتبارک الله احسن الخالقین فرموده است.

وی در ادامه سخنان خودافزود: در بیناین آیات، در آیه ۲۱(وَ مِنْ ءَایَاتِهِ أَن خَلَقَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجاً لِّتَسْكُنُواْ إِلَیْهَا وَ جَعَلَ بَیْنَكُم مَّوَدَّةً وَ رَحْمَةً إِنَّ فِی ذلِكَ لَآیَاتٍ لِّقَوْمٍ یَتَفَكَّرُونَ) به بحث زوجیت و خانواده اشاره شده است.

وی گفت: فلسفه ‌(لِّتَسْكُنُواْ إِلَیْهَا ) در این آیه آرامش بین زن و مرد است و زندگی که موجب آرامش زن و مرد باشد همان زندگی مطلوب است و مودت و رحمت هم خود خداوند بین آن دو ایجاد میکند.

حجت الاسلام بزاز بنابی ضمن تاکیدبر اهمیت خانواده در آیه 21 سوره مبارکه روم اظهار داشت: اینکه خداوند متعال چه اهمیتی برای بحث خانواده قائل شده است و در روایات همبه آن تاکید شده است نشانه این است که بنایی ارزشمندتر از خانواده در جهان وجود ندارد؛ تقدسی که دین اسلام برای خانواده قائل است جایی دیده نشده است و باید گفت جشن طلاق حاصل تقدس زدایی‌هایی است که از سمت فرهنگ غرب به خانواده‌ها تحمیل می‌شود.

وی در خصوص نقش خانواده ایده آل و آشنا با سبک زندگی اسلامی اظهار داشت: خانواده اگر خانواده ای باشد که (لِّتَسْكُنُواْ إِلَیْهَا) در آن پایه گذاری شده باشد جامعه شهری، و دنیا را می‌‎تواند به واسطه آن آباد کرد چون اجتماع از جامعه کوچکی به نام خانواده تشکیل شده که محوریت آن زن و مرد، پدر و مادر است و این خانواده از این جامعه کوچک است که میتواند هدایتگر جامعه بزرگتر وجها نباشد.

استاد مدعو تصریح کرد: حرف اول در خانواده را بحث اخلاق می‌زند یعنی خانواده بدون اخلاق ارزشی ندارد در خانواده‌ای که اخلاق حاکم نباشد نمی‌شود از آن به عنوان(وَمِنآیاتِه) یاد کرد.

 وی در تعریف حقوق در جامعه گفت: حقوق جزئی از اخلاق است و اگر بخواهیم تعریفی از حقوق داشته باشیم میگوییم مجموعه قواعد الزام‌آور کلی است که به منظور ایجاد نظم و عدالت در یک جامعه حکومت میکند که این مجموعه قواعد تضمین شده از طرف دولتها هستند و در تعریف اخلاق می‌گوییم قواعد اخلاقی تکیه بر وجدان شخصی دارد، قواعده الزام آور و درونی است و هر شخص در درون خودش بایدآن را پایه گذاری کند.

حجت الاسلام بزاز بنابی در پایان سخنان خود، اختلاف‌های کوچک خانوادگی بین زن و مرد را عامل اصلی پاشیده شدن شالوده خانواده دانست و نتیجه آن را ضرر رساندن به خود، فرزندان و جامعه معرفی نمود.

rss

    A PHP Error was encountered

    Severity: Warning

    Message: Invalid argument supplied for foreach()

    Filename: blocks/show_rss_1.html

    Line Number: 29

اوقات شرعی

امروز : پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
۲۶ جمادى الاول ۱۴۴۶

عضویت در خبرنامه