به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه علمیه خواهران، صبح امروز، بیست و پنجمین پیش همایش بینالمللی تبیین اندیشه دفاعی امام خامنهای حفظهالله برگزار شد.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان قم ضمن بیان نکاتی در این خصوص تصریح کرد: با چنین همایشهایی مشخص میگردد که حوزه علمیه خواهران استان قم به مرحله پسا پژوهش وارد شده و در حال رسیدن به بلوغ پژوهشی هستیم.
حجةالإسلاموالمسلمین دنیادیده به نمایندگی از دبیرخانه همایش گزارش مختصری از فرایند اجرای همایش بینالمللی تبیین اندیشه دفاعی امام خامنهای حفظهالله و موفقیتهای وزارت دفاع در عرصه دفاع سختافزاری ارائه نمود و افزود:
همایش تبیین اندیشه دفاعی امام خامنهای حفظهالله در عرصه دفاع نرمافزاری، جهت ارائه الگوی دفاعی و تبیین گفتمان دفاعی جمهوری اسلامی ایران گام برمیدارد.
ایشان در خصوص مقالات ارائه شده به ۹۰۰ مقاله دریافت شده، ۱۴۲مقاله پذیرش شده و ۱۷مقاله خارجی پذیرش شده اشاره کرد و گفت: حوزه علمیه خواهران استان قم دارای دو اثر علمی-پژوهشی پذیرش شده است که در شماره بعدی دو فصلنامه علمی پژوهشی معرفت سیاسی، چاپ میگردد:
۱. مقاله "گستره جهاد تبیین در اندیشه دفاعی امام خامنهای" از خانم طاهره حیاتی، معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران استان قم
۲. مقاله "منطق حاکم بر سر و راهکارهای دستیابی به تفکر صلحآمیز اسلامی از دیدگاه مقام معظم رهبری" از سرکار خانم معصومه اسماعیلی، پژوهشگر مرکز پژوهشهای اسلامی معصومیه خواهران
در ادامه همایش چهار مقاله پذیرش شده با حضور اساتید داور حجت الاسلام و المسلمین دکتر بهروزی لک، حجت الاسلام و المسلمین دکتر آقاصفری و خانم دکتر سوری ارائه و دفاع گردید که خلاصه ای از بیانات ایشان تقدیم می گردد:
اولین اثر توسط خانم طاهره حیاتی با موضوع"جهاد تبیین در اندیشه دفاعی امام خامنه ای" ارائه شذ.
خانم حیاتی در ابتدا اظهار داشت: ورود واژه "جهاد تبیین" در ادبیات سیاسی جهان اسلام در چند سال اخیر توسط امام خامنه ای به عنوان فرمانده کل قوا و بالاترین مقام در نظام جمهوری اسلامی ایران، شناخت گستره آن را ضروری می نمایاند.
معاون پژوهش مدیریت استان قم ادامه داد: به کار بردن تعبیر جهاد برای تبیین در زمان کنونی که کشور در حال دفاع از کیان اسلام و مسلمین در برابر هجمه های مختلف دشمن است، این سؤال را مطرح نموده که گستره جهاد تبیین در اندیشه دفاعی امام خامنه ای چگونه است؟
وی افزود: در پاسخ به این سؤال، مفهوم و ابعاد جهاد و دفاع در اندیشه امام خامنه ای را با استفاده از منابع مکتوب و بیانات ایشان، تبیین کرده و توسعه مفهومی واژه "جهاد" را اثبات نموده است. در نهایت، جهاد تبیین به عنوان یکی از مصادیق جهاد، نوعی دفاع بوده و دفعِ هجمه دشمن در تحریف حقایق و وقایع می نماید. جهاد تبیین به تبع گستردگی ابعاد مختلف دفاع،گسترده بوده و تفاوت آن با سایر ابعاد دفاع، ابزار و روش دفاعی آن است که دفاع با زبان و بیان است.
دومین اثر پیش همایش اندیشه دفاعی امام خامنه ای،نقش شبکه ملی اطلاعات در مواجهه با جنگ شناختی ـ رسانهای از منظر اندیشه دفاعی امام خامنهای(مدظله العالی)توسط نوشین مسلمی ارائه و دفاع گردید.
ایشان بیان داشت: بر اساس نظریة کارشناسان و نظریه پردازان سیاسی، نظام سیاسی آمریکا در عرصه های مختلف فکری و عملی، رو به افول است و جهان در آستانة شکل گیری نظمی نوین قرار گرفته است. افول قدرت آمریکا هر چند معلول عوامل مختلفی است، اما در اندیشه و مکتب دفاعیِ امام خامنه ای نقش انقلاب اسلامی در افول قدرت آمریکا بسیار مهم و اساسی است.
وی افزود: بر اساس نتایج به دست آمده، انقلاب اسلامی ایران نه تنها در عرصه حیاتی ایدئولوژیک، بلکه در عرصه های چند وجهیِ سیاسی و نظامی هم توانسته است قدرت و امپریالیزم آمریکا را در منطقه و جهان با چالشهای جدی روبرو کند.
چهارمین اثر پیش همایش اندیشه دفاعی امام خامنه ای، توسط حجت الاسلام و المسلمین علی آقا صفری با موضوع "امدادهای غیبی و استعداد دریافت آن توسط انسان در مبانی مکتب دفاعی امام خامنه ای" ارائه شد.
حجت الاسلام و المسلمین آقاصفری گفت: امدادهای غیبی و استعداد دریافت آن توسط انسان از موضوعاتی است که در مبانی مکتب دفاعی امام خامنه ای به دلیل نشأت گرفتن از کلام وحی، جایگاه ویژه ای دارد و فهم و درک ژرف آن نیازمند به بحث و بررسی نظام مند است. بر اساس داده های قرآن بخشی از امدادهای غیبی در حوزه ی دفاعی مربوط به وعده هایی است که برای مؤمنان و جامعه ی ایمانی در حوزه ی دفاعی داده شده است. از این رو مقام معظم رهبری در بسیاری از بیانات و آثار خود به مسئله بهره مندی از امدادهای الهی و چگونگی استعداد دریافت آن اشاره نموده اند.
گفتنی است، چندین مقاله از طلاب مدارس علمیه استان قم پذیرش گرفتهاند که آمار نهایی در روز اختتامیه اعلام میگردد.