به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه علمیه خواهران، نشست علمی «مبانی سیره نبوی بر پایه کتاب سیره پیامبر خاتم (ص)» اول اسفندماه با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین عبدالهادی مسعودی، رئیس دانشگاه قرآن و حدیث و مدیر گروه علمی حدیث مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در مدرسه علمیه کریمه اهل بیت(ع) برگزار شد.
ایشان ضمن اشاره به اهمیت بررسی سیره پیامبر ص، به ذکر مصادیقی از آن پرداخت و گفت ما برای الگوگیری میخواهیم این رفتارها را بشناسیم. آیت الله ری شهری در کتاب سیره پیامبر خاتم از این الگوها دوازده اصل و مبنا را استخراج نمود که شامل:
1. هماهنگی با عقل و فطرت. 2. حق مداری، هیچ گاه رفتار پیامبر(ص) تجاوز از حق نبوده است. 3. عدالت و دادگستری، 4. نیکوکاری و زیبایی و احسان، 5. ادب و هنجارگرایی6. ساده زیستی، 7. میانه روی و اعتدال، 8. آسانگیری، 9. نظم، 10. استواری و اتقان کار، 11. مداومت و استمرار، 12. بی تکلفی.
در بخش دوم نشست ایشان با توجه به اتمام تدوین دروس و سرفصل های سطح سه رشته حدیث اعلام کر: این رشته و سرفصل آن تابستان سال جاری در شورای سیاست گذاری حوزه خواهران به تصویب رسیده و نهایی گشته و آماده اجرا است.
وی در ادامه خواستار همراهی مدیران مدارس برای برگزاری این رشته و شرکت و ورود طلاب خواهر به این عرصه مغفول مانده شد. ایشان درباره اهمیت حدیث افزود: تا کنون در حوزه خواهران رشته حدیث تاسیس نشده و این یک نقص بزرگ برای حوزه خواهران است. شاید بگویید علم حدیث چه فایدهای برای ما دارد؟ چنانچه مقام معظم رهبری میفرمایند حدیث مادر همه علوم اسلامی یا بیشتر آنها است.
ایشان تصریح کرد: اگر بخواهند علم حدیث را از علم اخلاق مجزا کنند، همان اخلاق یونانی میشود. اگر از فقه و تفسیر و کلام و عقاید حدیث را جدا کنند چه می ماند ؟ حتی در زندگی خودمان؛ مگر دوست نداریم روابطمان با خانواده و دوستان ، خوب و اسلامی باشد؟ این در کجا آموخته میشود؟ در علم کلام؟ در علم تفسیر؟ خیر، در علوم حدیث و اخلاق حدیثی. پس روایات، علوم زیرساختی و علوم کاربردی و مهارتی ما را تشکیل میدهد. تا کنون حوزه خواهران در این زمینه فعالیت شایانی نداشته و نیاز به جبران دارد که الحمد لله با کمک معاونت آموزش و مسئولان ارشد، در حال پیگیری کار برای راه اندازی سطح سه رشته «علوم و معارف حدیث شیعه » در حوزه خواهران از مهرماه 1402 هستیم . ان شاء الله.