به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه علمیه خواهران، با خانم اکرم قربانی قمی از اساتید معزز و معاون پژوهش موسسه آموزش عالی حوزوی کریمه اهل بیت علیهاسلام و رتبه سوم نهمین جشنواره علامه حلی (ره) مصاحبه ای صورت گرفت که تقدیم حضور می گردد:
ایشان کارشناس مامایی و کارشناسی ارشد فلسفه و کلام اسلام، دانشجوی دکتری کلام امامیه، سطح ۳ فلسفه اسلامیهستند و موضوع اثر برگزیده ایشان"بررسی و تحلیل قابلیت آموزه مهدویت در ایجاد و تقویت سرمایه اجتماعی"می باشد.
از نظر شما روند ارتقاء رتبه علمی - پژوهشی طلاب در سالهای اخیر و به طور کلی ارزیابی شما از وضعیت کنونی طلاب مدارس علمیه استان قم از جهت مشارکت در مسابقات علمی- پژوهشی چگونه است؟
با توجه به سیاست های مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران، فعالیت های پژوهشی نسبت به گذشته رونق گرفته و شاهد تفاوت های چشمگیر، هم از جهت میزان فعالیت های پژوهشی و هم از نظر تنوع و کیفیت فعالیت ها هستیم.
با یک نگاه نقادانه، کاستیها و بایستههای پژوهشی طلاب حوزه خواهران جهت ارتقاء کیفی و کمّی آثار پژوهشی را تبیین بفرمائید.
بنظر می رسد لازم است بیش از پیش ضرورت پژوهش برای طلاب تبیین شود، رویکرد آموزشی به آموزش پژوهش محور تغییر یابد، رویکرد اساتید به امر پژوهش تغییر کند و اساتید حوزه خواهران در زمینه تحقیق و پژوهش فعال باشند در این صورت می توانند برای طلاب ایجاد انگیزه کنند و از سویی الگوی فراگیران خودشان باشند.
به نظر شما علت وقفه های طولانی در نگارش پایان نامه های سطح3 چیست؟
اگر پژوهش و پایان نامه ها در راستای حل مسائل و نیازهای واقعی طلاب و جامعه باشد و همچنین روزآمد و کاربردی باشد، رغبت جهت به سرانجام رساندن آنها بیشتر خواهد بود.
راهکارهایی که بنظر شما برای حضور فعال پژوهشی طلاب در مجامع علمی موثر است را بیان بفرمایید. (بعنوان نمونه، طرح و برنامههایی که جهت ترغیب و تشویق دانشپژوهان در پیش گرفتهاید.)
نیازهای فراگیران جهت توانمندی در امر پژوهش، دیده شود و برنامه ریزی پژوهشی مدارس با هدف برطرف کردن آن نیازها صورت بگیرد.
انجام پژوهش به صورت گروهی، به این شکل که یک گروه از طلاب انتخاب شوند و فروعات جزئی یک موضوع کلی، به عنوان موضوع مقاله پایانی به هر یک از آنها داده شود در این صورت چون همگی در یک محور تحقیق می کنند، با مشاهده کار هم گروه خود، شوق بیشتری برای انجام پژوهش پیدا می کنند و هم می توانند یکدیگر را از نظر علمی پشتیبانی کنند.
و نیز استفاده از ابزارها و فناوریهای نو جهت تسریع و تسهیل در امر پژوهش و مشارکت دادن طلاب در فعالیتهای پژوهشی مدرسه را می توان از جمله راهکارها جهت حضور فعال طلاب در مجامع علمی برشمرد.
از فرصتی که به این گفتگو اختصاص دادین متشکرم.