گزارش خبری همایش انقلاب اسلامی : زن و خانواده

شناسه خبر : 76375

1398/02/14

تعداد بازدید : 285

گزارش خبری همایش انقلاب اسلامی : زن و خانواده
همایش انقلاب اسلامی: زن و خانواده در روز 12 اردیبهشت همزمان با سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری و روز معلم در سالن اجتماعات مرکز تحقیقات زن و خانواده استان قم برگزار شد.

خانم علاسوند یکی از سخنرانان این مراسم ضمن تبریک روز معلم، به بیان توضیحاتی پیرامون مسئله آینده پژوهش جنسیت و خانواده پرداخت و اظهار داشت: بنده زیاد به آینده پژوهشی معتقد نیستم و به نظر من چیزی در واقعیت رخ می دهد؛آینده‌سازی است.

خانم علاسوند تاکید داشت:  قدرتمندان دنیا همواره سعی کردند آینده را به‌گونه‌ای بسازند که اقتدار و ثروت همواره همراه آن‌ها باشند، این افراد آینده را به‌گونه‌ای مدیریت می‌کنند تا اتفاقات مد نظر آن‌ها انجام شود، بنابراین به نظر من بسیاری از پیش‌بینی‌هایی که از این افراد یاد می‌شود در واقع یک نقشه راه بوده و یک پیش‌بینی نیست.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده عنوان کرد: ترکیب سوزان انقلاب اسلامی ایران تحولاتی که قدرتمندان سودجوی جهان مد نظر داشتند را تحت تاثیر قرار داد و روند آینده‌سازی این افراد در تمام عرصه‌ها را با مشکل روبرو کرد.

وی در ادامه ابراز کرد: انقلاب اسلامی از تمام ظرفیت‌های ایجاد شده توسط استکبار برای آینده‌سازی مد نظر آن‌ها برای اعتلای نام اسلام استفاده کرد و امروز بیش از هر زمان دیگری در تاریخ نام اسلام و کشورهای اسلامی برای مردم جهان شناخته شده است.

خانم علاسوند بیان کرد: آینده پژوهی تنها می‌تواند یک ابزاری باشد که در اختیار آینده‌سازی قرار بگیرد، به آینده‌پژوهی به معنای پیش‌گویی صرف از آینده نمی‌توان تکیه کرد، بنابراین بحث ما تنها پیرامون این نیست که آینده زنان چه می‌شود.

وی عنوان کرد: خانواده در ایران اسلامی بر مبنای انس و عشق همراه با سلسله مراتب و همچنین تامین غرایض تشکیل شده است و این مبنا همواره در طول تاریخ وجود داشته است.

خانم علاسوند خاطرنشان کرد: دشمنان برای آینده‌سازی سعی کردند در ابتدا این مفاهیم ذهنی از خانواده را تغیر داده و سپس با تغیر رفتار به دنبال تغیر قوانین باشند و اینکه تا کنون در زمینه تصویب قوانین عملکرد موفقی داشته باشند به دلیل عدم همدستی و هماهنگی کامل جامعه انسانی بوده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین ضمیری مدیر حوزه های علمیه خواهران استان قم در همایش «انقلاب اسلامی؛ زن و خانواده» اظهار داشت: انقلاب اسلامی پدیده منحصر به فردی در جهان معاصر بود که توانست تحولات متعددی را در منطقه و جهان اسلام رقم بزند.

مدیر حوزه علمیه خواهران استان قم افزود: انقلاب اسلامی با مشخصات ارزشمند خود توانست تحولات ارزشی هویتی بینشی و گرایشی را در عرصه‌های مختلف انسانی و اسلامی پدید آورد.

وی با اشاره به اینکه انقلاب توانست نگرش‌های انسان معاصر را ارتقا دهد افزود: یکی از این عرصه‌ها در زمینه زن و خانواده‌ بود، پیش از انقلاب اسلامی الگوی تعالی زن غربی شدن و رها شدن از ارزش‌های معنوی و دینی بود که زن را از هویت اسلامی خود خارج کرده بود اما انقلاب اسلامی هویت جدیدی را برای زنان آغاز کرد و الگوی غربی منحط را به الگوی دینی تغیر داد و بر همین اساس تحولات اساسی بوجود آورد.

حجت‌الاسلام والمسلمین ضمیری با تأکید بر اینکه حیثیت زن حیثیت جامعه اسلامی است، تشریح کرد: امروز بیش از ۳۰ درصد  از هیئت‌های علمی را زنان تشکیل می‌دهند و این رشد در پیش از انقلاب وجود نداشت، همچنین حضور زن در عرصه‌های مختلف علمی، اجتماعی، ورزشی و غیره نشان داد که انقلاب اسلامی نگاه بسته‌ای به زن ندارد.

وی با بیان اینکه حقیقتا انقلاب اسلامی نقش بی‌بدیلی در ارتقای جایگاه زن در جامعه معاصر ایفا کرده است ابراز کرد: اسلام نگاه واضحی پیرامون مسئله زن دارد اما نگاه‌های غربی همچون فمینیست همواره دچار تغییرات زیادی می‌شود.

مدیر حوزه علمیه خواهران استان قم خاطرنشان کرد: امروز مسئله حجاب و پوشش به‌عنوان یکی از سنگرهای جبهه فرهنگی مورد هجوم دشمن قرار گرفته و دشمنان مدل‌های غربی و پوشش نامناسب را برای دختران ما به‌عنوان عامل پیشرفت مطرح می‌کنند.

وی اظهار داشت: زن مسلمان نشان داده است که در عرصه‌های مختلف و حتی عرصه ورزش نیز می‌توان با عفاف و حجاب اسلامی حضور افتخار آفرین داشت.

حجت‌الاسلام والمسلمین ضمیری با اشاره به تغیر الگوی پوشش برخی از زنان در قم عنوان کرد: متأسفانه تغییراتی در الگوی پوششی برخی از زنان در قم ایجاد شده است.

وی با تأکید بر اینکه غرب به حجاب به‌عنوان یک سنگر مهم فرهنگی نگاه می‌کند و به دنبال شکستن آن است ادامه داد: مقام معظم رهبری بارها در فرمایشات خود فرمودند که ما از غرب طلبکار هستیم که چرا به زنان ظلم می‌کند و غرب و فرهنگ غربی باید در قبال این ظلم پاسخگو باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین ربانی از دیگر سخنران این مراسم اظهار داشت: انقلاب اسلامی و حضور دین در عرصه‌های سیاسی، اجتماعی و حاکمیتی یک اتفاق بی‌نظیر و مبارک است که هنوز ابعاد آن به صورت واضح مشخص نشده است.

مدیر کل پژوهش‌های عمومی حوزه‌های علمیه خواهران افزود: اسلام در طول تاریخ اسلامی حضور حاکمیتی گسترده‌ای داشت اما پس از فتح قسطنطنیه و تبدیل شدن به کشورهای متعدد وکوچک تحلیل همگی این بود که اسلام حضور حاکمیتی و اساسی خود را از دست داده است.

وی ابراز کرد: از طرف دیگر اندیشه‌های ضداسلامی جامعه و ذهنیت جامعه را به قدری آلوده کرده بودند که دین‌داران در انزوا بودند، اما در همین زمان و در ایران که به‌عنوان جزیره ثبات از آن یاد می‌شد یک مرد نستوه همچون امام خمینی(ره) تمام معادلات را به هم ریخت.

حجت‌الاسلام والمسلمین ربانی با اشاره به اینکه ورود دین در حاکمیت سبب شد تا مردم توقعاتی از حوزه داشته باشند بیان کرد: در دوره معاصر مسائل و شبهات بسیار نوینی ارائه شده است که در طول تاریخ همانندی ندارد و باید تلاش‌ لازم برای پاسخگویی توسط حوزه‌های صورت گیرد.

مدیر کل پژوهش‌های عمومی حوزه‌های علمیه خواهران عنوان کرد: ما در مقابل رقبایی که ادعای حاکمیت و داعیه رهبری فکری دارند باید حرکت کنیم و مخاطب اول این کار حوزه و حوزویان هستند که طبیعتا حوزه علمیه خواهران را نیز شامل می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: حوزه علمیه خواهران از برکات انقلاب اسلامی بود که به‌عنوان یک حرکت سازمانی برای حرکت دینی جامعه بانوان همراه با چشم‌انداز و برنامه‌ها و اقدامات علمی شناخته شده است.

مدیر کل پژوهش‌های عمومی حوزه‌های علمیه خواهران تصریح کرد: بانوان پژوهشگر متعهد زیادی در حوزه‌های علمیه خواهران تربیت شده‌اند که باید برای ساماندهی و حرکت هماهنگ این پژوهشگران تلاش زیادی انجام شود و راه‌اندازی هسته‌ها، کانون‌ها و انجمن‌های پژوهشی نیز در همین راستا صورت گرفته است. خانم داورپناه در همایش «انقلاب اسلامی؛ زن و خانواده» که پیش از ظهر امروز در سالن اجتماعات مرکز تحقیقات زن و خانواده قم برگزار شد، به بیان توضیحاتی پیرامون مسئله آینده پژوهش جنسیت و خانواده پرداخت و اظهار داشت: یکی از مواردی که نورانیت انقلاب اسلامی را نشان می‌دهد در عرصه ساخت پیوند دین و زنان بوده است.

استاد حوزه با بیان اینکه انقلاب اسلامی در مقابل الگوهای غربی و شرقی یک ‌الگوی سوم ارائه داد:  الگوی زندگی سکولار غربی بر خلاف دین چیزی به ما ارائه نمی‌دهد که ارزش و اهمیت آن به قدری باشد که انسان بتواند برای آن حتی جان خود را فدا کند.

در  ادامه این همایش خانم کردوانی استاد حوزه و دانشگاه نیز پیرامون سیاست‌هایی که پس از انقلاب اسلامی پیرامون مسئله زن و خانواده توضیحاتی ارائه داد.

در پایان این همایش از ۵نفر از استادان پژوهشگر و ۵ نفر از استادان مبلغ حوزه‌های علمیه خواهران توسط خانم‌ها کبیری معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان قم و حیاتی معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران استان قم تقدیر شد.

rss

    A PHP Error was encountered

    Severity: Warning

    Message: Invalid argument supplied for foreach()

    Filename: blocks/show_rss_1.html

    Line Number: 29

اوقات شرعی

امروز : پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
۲۶ جمادى الاول ۱۴۴۶

عضویت در خبرنامه