معاون فرهنگی مدرسه علمیه آیتالله ایروانی(رحمتالله) گفت: مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(علیهالسلام) به مدت شش روز در این مدرسه به همت معاونت فرهنگی مدرسه و با رعایت شیوهنامههای بهداشتی و با برنامههای سخنرانی، مداحی و روضهخوانی برگزار شد.
وی سخنرانیهای این شش روز به اختصار توضیح داد که در ادامه به آن اشاره میکنیم:
روز اول:
خانم کارشناس با بیان لطایف قرآنی در قیام سیدالشهداء(علیهالسلام) گفت: اگر حادثه کربلا اتفاق نمیافتاد و سیدالشهدا(علیهالسلام) قیام نمیکرد و ضربه بر پیکر امویها وارد نمیشد، اسلام ناب محمدی از جامعه رخت بر میبست.
استاد حوزه یکی از آثار مهم قیام امام را معنا دادن به مفاهیمی مانند امر به معروف و نهی از منکر دانست و ادامه داد: این قیام نشان داد که امر به معروف در امور کوچک خلاصه نمیشود بلکه درگیر شدن با مرکز فساد و حاکمیت جهل نهی از منکر است و بازگرداندن قرآن و سنت نبوی به جایگاه واقعی، امر به معروف به شمار میرود.
روز دوم:
خانم اسکندریزاده سخنران این جلسه به موضوع هدایت در قیام سیدالشهدا(علیهالسلام) پرداخت. وی وسعت و دایره قیام امام حسین(علیهالسلام) را با هدف هدایت برای بشریت عنوان کرد و گفت: هدایتگری و نجات بشریت از ضلالت از اهداف اصلی قیام سیدالشهدا(علیهالسلام) است.
وی اظهار داشت: همه ائمه معصومین(علیهمالسلام) چراغ هدایت هستند، اما امام حسین(علیهالسلام) به عنوان تجلی هدایتگری شناخته شده و به انسانها معرفی شده است.
وی افزود: امام حسین(علیهالسلام) جایگاه ویژه و منزلت خاص اخروی نزد خداوند دارد و در دنیا نیز دارای مقام و مرتبه عالیه است و گستردگی عزاداری این امام معصوم برای اهل زمین و آسمان به وسعت عالمین، از نمونههای بارز این امتیاز ویژه است.
خانم اسکندریزاده بیان کرد: با وجود چراغ هدایت هیچ تاریکی و ظلمتی در عالم باقی نمیماند و همراه شدن با امام حسین(علیهالسلام) یعنی خارج شدن از ضلالت و تاریکیها و قدمگذاشتن در مسیر هدایت و نور و چراغ هدایت و کشتی نجات بودن سیدالشهدا(ع) یعنی اساس هدایت که مانندی ندارد.
روز سوم، چهارم و پنجم:
خانم آقایی با بیان ویژگیهای اصحاب و یاران امام حسین(علیهالسلام) گفت: همان ویژگیها در یاوران امام عصر(عجلالله تعالی فرجهالشریف) نیز وجود دارد؛ زیرا وقتی میگوییم عاشورا یعنی آنچه که متعلق به وجود مبارک سیدالشهدا(علیهالسلام) است. درباره ارتباط نهضت سیدالشهدا با نهضت مهدوی، یک سری اصول و آیههایی داریم که هیچ حرف و کلامی در کلیات آنها وجود ندارد.
خانم آقایی بحث انتظار و وجود منتظران واقعی برای ظهور امام زمان(عجلالله تعالی فرجهالشریف) را از دیگر شباهتهای میان امام حسین(علیهالسلام) و حضرت مهدی(عجلالله تعالی فرجهالشریف) برشمرد و گفت: هنگام ظهور امام زمان(عجلالله تعالی فرجهالشریف)، منتظرانی هستند که در میدان حضور دارند و با حضور خودشان ظهور حضرت را اثبات میکنند و شاهد بر مسیر خودشان میشوند عدهای هم شعار میدهند اما در عمل باز میمانند.
وی در ادامه به بیان ویژگیهای سبک زندگی حسینی پرداخت و به تفصیل به بیان شاخصههای آن پرداخت و گفت: اگر شاخصههای سبک زندگیها را اصلاح کنیم قطعاً گامی بزرگ در تربیت نسلهای آینده و زمینه سازی ظهور حضرت حجت(عجلالله تعالی فرجهالشریف) برداشته میشود.
روز ششم:
خانم پورباباامیری سخنران ششمین روز مراسم عزاداری محرم با موضوع الگوگیری از معارف حسینی و نحوهی به کارگیری آن در زندگی شخصی و اجتماعی بود.