به گرازش روابط عمومی مدرسه علمیه آیت الله ایروانی، با توجه به شیوع ویروس کرونا، مراسم افتتاحیه مدرسه علمیه آیتالله میرزا یوسف ایروانی(ره) در سه روز متوالی به تفکیک پایه و با رعایت پروتکلهای بهداشتی، با حضور مدیر، معاونان و اساتید مدرسه برگزار شد.
مراسم با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز و بعد از همخوانی سرود ملی و دعای عهد، مدیر محترم مدرسه، خانم محمدی ضمن خوشامدگویی به طلاب و آرزوی قبولی عزاداریها، آغاز سال تحصیلی جدید را تبریک گفت.
خانم محمدی با بیان معنای ثارالله به تبیین مصادیق و نمادهای آن پرداخت و افزود: "دین حیات است و حیات ملازم با خون است و امام حسین(علیه السلام) با خون خود دین را احیاء کرد و ثارالله شد."
وی با بیان نکات تربیتی وقایع قیام عاشورا اذعان داشت: "آزادیخواهان و آزادگان جهان با «درس آموزی» از نهضت سرخ عاشورا آن چنان تربیت میشوند که در موقعیت حساس، فداکارانه جان میدهند تا به سعادت شهادت برسند و جامعه خود را آزاد کنند. در نهضتهای اسلامی شاهد این چنین آزادی خواهان و آزادگان بوده و هستیم."
در ادامه معاون آموزش، خانم ابراهیمی نکات آموزشی و قوانین مدرسه را یادآور شد و گفت: "ملزم بودن به قوانین میواند باعث ارتقای طلاب و مدرسه شود و فضای پرنشاط علمی ـ پژوهشی و فرهنگی را رقم بزند."
بعد از ایشان خانم کارشناس، معاون فرهنگی مدرسه با اشاره به قوانین و کلاسهای فرهنگی، به راهکارهایی برای برنامهریزی صحیح و اصلاح رابطه خود با خدای متعال پرداخت و افزود: "در عرصه علم از سه چیز باید کمک گرفت: توکل، توسل، تلاش"
سپس معاون پژوهش مطالب و قوانین پژوهشی را بیان و به طلاب تاکید کرد: "در دنیای امروز، دانایی یکی از محورها و شاخصهای اصلی پیشرفت و تعالی هر جامعه به شمار میرود. سنجش سطح دانایی به میزان تولید و مصرف اطلاعات و گسترش دانایی به دسترسی سریع و آسان به منابع علمی موثق وابسته است. دانستههای ما یا با مطالعه منابع اطلاعاتی موجود و یا بنا به پژوهشهایی که خود انجام میدهیم، به دست میآید."
در پایان سامانهی مدرس، توسط خانم معتضدیان آموزش و به سوالات طلاب پاسخ داده شد.
نمایش کلیپهایی در مورد امام زمان(عج) و وظایف طلبگی با سخنان رهبر معظم انقلاب و پذیرایی از دیگر برنامههای افتتاحیه بود.
در ادامه از خانم ترابیزاده برای سخنرانی دعوت به عمل آمد، خانم ترابیزاده در ادامه به تبیین جایگاه مباحث تربیتی در زندگی پرداخته و عنوان داشت: بشر برای برای زنده بودن نه زندگی کردنِ صرف، به تربیت نیاز دارد. چیزی که غفلت از آن باعث بیماری بشر امروز شده است. استاد حوزه روش تربیتی موفق را عمل به آموزههای دین و سیره و سخنان اهل بیت(علیهم السلام) دانست که دانشگاه تربیتی امام حسین(علیه السلام) منبع غنی از این آموزههاست و یکی از علل مغفول ماندن این بُعد در جامعهی امروز، مغفول ماندن تربیت در حوزههای علمیه دانست و از خواهران طلبه خواست در این مسیر همت و تلاش نمایند.
وی مبنای اول تربیت را حفظ ظاهر دانست و گفت: پوشش طلبه باید طوری باشد که هر کس وارد حوزه شود متوجه شود شما طلبه هستید و این با نحوه پوشش شما به دیگران منتقل می شود.
خانم ترابیزاده مبنای دوم تربیت را تأثیر شناختها و گرایشهای ظاهر دانست و گفت روش این است که بینش و آگاهی و بصیرت را به خود و دیگران منتقل کنیم. به عنوان یک انسان مؤمن باید بینش و بصیرت و شناخت خود را تصحیح کرده و به دیگران انتقال داد واین از آموزههای مکتب امام حسین(علیهالسلام) است.
در ادامه خانم آقایی به روضهخوانی و مرثیهسرایی پرداخت.
در پایان با پذیرایی طلاب گرامی درکلاسهای خود حاضر شدند.