به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران استان قم، پانزدهمین جلسه سير مطالعاتي نهج البلاغه خواني طبق روال هفته هاي گذشته با حضور خانم معصومه رمضاني؛ استاد حوزه به صورت برخط در سامانه سیما-کوثرنت به همت معاون پژوهش و فرهنگی مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) برگزار شد
خانم رمضانی در این جلسه در سخنانی با توضیح و تفسیر تعدادی از حکمت های نهج البلاغه و همچنین بیان صفت جود و بخشش امام جواد(ع)؛ به عنوان بارزترین صفت امام نهم شیعیان، به بیان نکات مهم در حکمت های نهج البلاغه پرداخت.
وی ترجمه و شرح حكمت 126 را آغاز كرده و توضيحات خود را ارائه كرد و تا حكمت 135 پيش رفت.
خانم رمضاني در توضيح حكمت 126 ابراز داشت: امام علی(ع) در این کلام حکمت آمیزش، به شش رذیله اخلاقى اشاره فرموده که سرچشمه غالب بدبختى هاى انسان است که اگر انسان بتواند از آن ها فاصله بگیرد، دنیا و آخرت خود را آباد کرده و سامان بخشیده است.
وي افزود: در حكمت 127 به سرنوشت کسانى اشاره شده که در انجام وظائف الهى خود کوتاهى مى کنند.
در حکمت 128 نيز دستور طبى مهم و كارسازى بيان شده كه مراعات آن مى تواند از بسيارى از بيمارى ها پيشگيرى كند و بر نشاط و نمو جسم و روح انسان بيفزايد. حکمت 129 هم رابطه نزديكى را ميان شناخت عظمت خداوند و كوچكى دنيا در نظر انسان بيان كرده است.
وي افزود حكمت 130 را امام(ع) زمانى بيان فرمود كه از ميدان صفين بازگشته و به كنار قبرستانى كه پشت دروازه كوفه بود رسيده بود. امام علی(ع) اموات آن گورستان را با پنج خطاب تكان دهنده بيدارگر مخاطب ساخت و با اين تعبيرات نشان داد كه هر انسانى سرانجام در اين دنيا به چه سرنوشتى دچار مى شود. فرد، امروز در ميان دوستان و عزيزان در خانه هاى زيبا و مرفه زندگى مى كند، جمع آنها و جمع و اسباب نشاطشان فراهم است، مى گويند و مى خندند و از باده غرور سرمستند؛ ولى فردا جايگاهشان گورستان وحشتناك و قبرهاى تاريك در تنهايى خواهد بود. شادى ها و خوشى ها پايان مى گيرد و لذات، خاتمه مى يابد، جمعشان به پراكندگى مى كشد و دوستى ها به فراموشى سپرده مى شود.
خانم رمضاني حكمت ها را تا حكمت 135 از کتاب پيام امام آيت الله مكارم شیرازی توضيح دادند و گريزي نيز به خجسته ميلاد امام جواد(ع) داشتند.
در پایان با پخش کلیپ زیبای مولودی خوانی در وصف آقا باب المراد حضرت امام جواد(ع) دل های عاشق و بی قرار حضرتش رهسپار کاظمین شد.