به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه آیت الله ایروانی ره، معاونت فرهنگی مدرسه در راستای توانمند سازی طلاب و در ادامه طرح پنج ساله کسب مهارت های فردی_خانودگی و اجتماعی، کارگاه مهارتی با عنوان مهارت های برنامه ریزی و چگونگی مطالعه صحیح وجمع آن با امورات بانوان ، را با حضور خانم موسوی (مشاور مراکز مشاوره استان قم) برگزار نمود.
به جهت استفاده بیشتر طلاب، خواهرانی که امکان حضور نداشتند به صورت مجازی در این کارگاه حضور داشتند و خانم موسوی با ارائه گزارشی از مشکلاتی که برای فرد در ایام تحصیل بوجود می آید به آسیب شناسی این امور پرداخت.
خانم موسوی به تبیین شرایط یک بانوی طلبه در تحصیل پرداخت و مواجهه او را در عرصه های مختلف تحصیل، خانواده، ارتباط با همسر و فرزندان، فامیل و... بیان کرد و گفت: بانوی طلبه موفق فردی است که بتواند همه عرصه هایی که در آن واقع شده است به خوبی بدرخشد و این مهم با برنامه ریزی صحیح امکان پذیر است.
وی افزود: بخش مهمی از مهارت برنامه ریزی، مدیرت زمان است. و در ادامه فواید مهم برنامه ریزی در زمان را کاهش استرس، زمان بیشتر، فرصت بیبشتر، توانایی تحقق اهداف دانست. ایشان دلایل دچار شدن به کمبود زمان را ضعف در مهارت تصمیم گیری و اولویت بندی، ضعف در تفویض اختیار، کمال طلبی، ضعف در مهارت حل مسئله، مشکل اهمال کاری ، ضعف در هنر نه گفتن را نام برد.
مشاور حوزه، نحوه برون رفت از مشکل را در شش گام متوالی بیان کرد که عبارت است از: پذیرش مسئله، تعریف مشکل، پیداکردن راه حل، انتخاب راه حل درست، حل مشکل با راه حل به دست آمده، ارزیابی نتایج ؛ و ادامه داد: هر مشکلی راه خود را دارد اما حل همه مشکلات از همین مسیر خواهد بود.
خانم موسوی در بخش دیگر آموزش های خود با بررسی راههای مواجهه صحیح طلاب در عرصه های مختلف زندگی، به بیان آسیب های احتمالی و نحوه برخورد صحیح و راه حل های مناسب پرداخت و اذعان داشت اولویت بندی در زندگی یکی از مهم ترین عناصر تقویت مهارت برنامه ریزی فردی است.
وی در ادامه به بیان تکنیک های مطالعه صحیح پرداخت و گفت: "روش مطالعه صحیح به لوازم و عواملی
نیاز دارد که لازم است آنها را فرا بگیرید. درس خواندن برای برخی از طلاب بسیار سخت است که علت این امر میتواند عدم آگاهی آنها از روشهای صحیح و اصولی مطالعه باشد."
خانم موسوی در جلسه آخر با تبیین مباحث گذشته، افزود: شرط موفقیت در کارگاه، عملی کردن مباحث مطرح شده، پیگیری و جدیت در ادامه مسیر است و کلید به ثمر رسیدن آنها توکل بر خدای متعال و توسل به اهل بیت علیهم السلام است که ضمانت اجرا نیز می باشد.