پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳ رمضان ۱۴۴۶

سایت مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قم

گردهمایی مبلغین اربعین حسینی با همکاری ستاد مرکزی اربعین حسینی

شناسه خبر : 126211

1401/06/02

تعداد بازدید : 72

گردهمایی مبلغین اربعین حسینی با همکاری ستاد مرکزی اربعین حسینی
مدیر مدرسه حضرت آمنه(س): لازم است تاریخچه اربعین و اهمیت زیارت اربعین ، ابعاد معنوی پیاده روی اربعین بر ما آشکار شود و نگاه عمیق و ژرف همه انسان های را متحول می کند و همین پیاده روی می تواند در مسیر تمدن نوین اسلامی بصورت جهانی مؤثر و تحول ساز باشد.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه علمیه خواهران، در ابتدای گردهمایی خانم سایری مدیر مدرسه علمیه عالی حضرت آمنه (سلام الله علیها) ضمن خوش آمد گویی به حاضرین  به تبیین زیارت اربعین پرداخت وگفت:  در زيارت «اربعين» كه از بهترين زيارت‌هاي آن حضرت است مي‌خوانيم: «و بذل مهجته فيك» خون قلبش را در راه تو داد تا اين دو عنصر و دو اصل در جامعه زنده بشود «ليستنقذ عبادك من الجهالة و حيرة الضلالة» مردم از جهالت نجات پيدا كنند عالِم و دانشمند بشوند و از ضلالت و گمراهي عملي نجات پيدا كنند هدايت بشوند .

وی خاطر نشان کرد: لازم است تاریخچه اربعین و اهمیت زیارت اربعین ، ابعاد معنوی پیاده روی اربعین بر ما آشکار شود و نگاه عمیق و ژرف همه انسان های را متحول می کند و همین پیاده روی می تواند در مسیر تمدن نوین اسلامی بصورت جهانی مؤثر و تحول ساز باشد.....

در ادامه گردهمایی، خانم ظهیری  به نکاتی پیرامون اربعین پرداختند.

او گفت: اربعین که یکی از علائم شعائر الله است  ویژه امام حسین علیه السلام می باشد. ایشان به دلایل برپایی اربعین پرداختند و تبری جستن از سه گروه را یکی از این عوامل مطرح کردند:1- معاندین2- غافلینی که طمع به دنیا دارند 3- حمقاء( خوارج پینه بسته)

ایشان به سه قیامی که بعد از کربلا اتفاق افتاد اشاره کردند: قیام توابین، مسوفین و قیام مختار  و این قیام ها جهت خونخواهی امام حسین علیه السلام بودند. در ادامه به این نکته اذعان کردند که انتقام از خون ابا عبدالله الحسین علیه السلام در ملکوت عالم انتظار ثبت شده است و امام زمان (عج) عهده دار آن خواهد بود.

در ادامه گردهمایی خانم ها حکیم زاده و شاکری در قالب گفتمان مباحثی پیرامون  اربعین را مطرح کردند.

در این گفتگو خانم حکیم زاده گفت:

 اقوال در مورد ورود اهل بیت(علیهم السلام) در اربعین به کربلا متفاوت است:

قول اول، آن است که اهل بیت(علیهم السلام) در همان سال 61 در روز بیستم صفر به کربلا وارد شدند که همان نظر سید بن طاووس در لهوف است و ابن نما نیز همین را معتقد است.

در نفس المهموم از قول «تاریخ حبیب السّیر» آمده است که یزید سرهاى شهیدان را به على بن الحسین(علیه السلام) تسلیم کرد و آن حضرت سرها را روز بیستم صفر به بدن ها ملحق کرده و سپس به مدینه بازگشت، و در مقتل الحسین مقرّم این سخن از ابوریحان بیرونى در ـ الآثار الباقیه ـ نیز نقل شده است.

مطابق این سخن، مى توان گفت که اهل بیت نیز همراه امام سجاد(علیه السلام) در روز اربعین به کربلا آمدند و سخن سیدبن طاووس تقویت مى شود.

قول دوم، از شیخ مفید است که مى نویسد: «روز بیستم صفر روزى است که خاندان حرم حسینى از شام به مدینه آمدند، و این روز همان روزى است که جابر بن عبدالله انصارى به کربلا براى زیارت قبر امام حسین(علیه السلام) آمد و او نخستین کسى است که قبر آن حضرت را زیارت کرد».

شیخ طوسى نیز در مصباح المتهجّد تصریح مى کند: روز بیستم صفر، روز ورود حرم حسینى از شام به مدینه است.

قول سوم، از سید بن طاووس در کتاب اقبال است که ایشان در این کتاب، هم ورود حرم حسینى را در اربعین به کربلا بعید مىشمرد و هم ورودشان را به مدینه و علامه مجلسى نیز این هر دو را بعید مى داند. در واقع سید بن طاووس که کتاب اقبال را پس از لهوف نوشته، نظرِ نخست خویش را نمى پذیرد، هرچند مى گوید: ممکن است آنها به کربلا رفته باشند، ولى نه در روز بیستم صفر.

قول چهارم، آنکه به هنگام رفتن از کوفه به شام، نخست به کربلا آمده اندو یا آنکه بعد از مراجعت از شام به مدینه، در زمان دیگرى به کربلا آمده اند.

این دو قول را مرحوم حاج شیخ عباس قمى در منتهى الآمال به برخى نسبت داده؛ ولى آنها را ضعیف شمرده است چرا که در نقل ها نیامده است.

قول پنجم، آن است که خاندان حسینى در سال 62 یعنى یک سال بعد، در روز بیستم صفر به کربلا آمده اند که این قول را فرهاد میرزا در کتاب «قمقام زخّار» انتخاب کرده است.

وی افزود: در این روز زیارت امام حسین(ع) مستحب است و این زیارت، همانا خواندن زیارت اربعین است که از امام عسکری(ع) روایت شده که فرمود: علامات مؤمن پنج تاست: خواندن 51 رکعت نماز در شبانه روز (نمازهای واجب و نافله و نماز و شب)، به دست کردن انگشتری در دست راست، پیشانی بر خاک نهاده، بلند خواندن بسم اللّه الرحمن الرحیم در نماز ظهر و عصر و زیارت اربعین....

در ادامه  این گفتگو خانم شاکری اذعان کردند: فلسفه این قیام جهانی زمینه سازی برای ظهور است که باید شرایطی مهیا باشد که دراین راستا مبلغین با رعایت تقوای الهی، معرف افزایی در بحث امامت، صبر بر سختی های دوران غیبت ، مسلح شدن به علم و دانش و مهارت افزایی در پاسخ به شبهات، شرح صدر و اخلاص می توانند به مهیا سازی جامعه در جهت ظهور خدمت کنند.

 در پایان این گفتمان شعبانی دبیر این جلسه  در جمع بندی گردهمایی افزود: بر ما  واجب است، با الگوگیری از حضرت زهرا(س) و حضرت زینب (س) در جهاد تبیین وارد شویم. خواهران طلبه با آسیب شناسی و شناخت موانع و دشمن شناسی چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی، در این مسیر با شناخت و بصیرت به موقع و با علم و آگاهی در راستای تبعیت از منویات رهبر معظم انقلاب عمل کنند و روشنگری در بیان حقایق داشته باشند.

باتوجه به دغدغه‌های مقام معظم رهبری در راستای جهاد تبیین، خواهران طلبه به تأسی از رسالت روشنگری حضرت زینب (س) در راستای «جهاد تبیین» باید به عنوان سرداران جبهه فرهنگی با انگیزه و خالصانه به جهاد تبیین در سطح جامعه بپردازند.

همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، جهاد تبیین یک فریضه قطعی و فوری است و لذا هرکسی که دارای دغدغه است لازم است که در این مسیر وارد میدان شوند.

جهاد تبیین دارای الزاماتی است که معرفت همراه با بصیرت، اخلاق مداری و عدم تبعیت از دشمن باعث ارتباط موثر و تاثیرگذار در بین مردم خواهد شد.

امروز باید خود را نسبت به آیندگان مسئول بدانیم. وظیفه‌ ما زمینه سازی برای ظهور و همچنین بستر سازی برای رسیدن به جامعه مهدوی است.

توفیق خدمت به اربعین و رسالت تبلیغ اسلام عاشورایی از توفیق های بزرگ و الهی است  که خداوند به شما سربازان حضرت ولیعصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)  ارزانی داشته است. اربعین مبلغان صحنه گردان مراسم هستند و آن را به مانور بزرگ دینی تبدیل کرده و اوج معارف الهی را در قالب این راه پیمایی گسترده از خداوند خواهانند.

 امیدوارم باری دیگر با تلاش های خالصانه و مجدانه در این پیاده روی جریان ساز گام موثری  را به  منصه ظهور برسانیم و الگوی زنان جامعه‌ساز پیش از ظهور باشیم إن‌شاءالله.

پایان بخش این مراسم ذکر مصیبت اهل بیت (ع) توسط ذاکر اهل بیت (ع) حاج عباس حیدرزاده بود.

rss

 اخبار - اخبار - حوزه خواهران استان قم
پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳ رمضان ۱۴۴۶

سایت مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قم

اخبار - اخبار

rss

    A PHP Error was encountered

    Severity: Warning

    Message: Invalid argument supplied for foreach()

    Filename: blocks/show_rss_1.html

    Line Number: 29

اوقات شرعی

امروز : پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳
۱۳ رمضان ۱۴۴۶

عضویت در خبرنامه

©کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران می باشد.