به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه آیت الله ایروانی(ره)، مراسم جشنی به مناسبت میلاد با برکت پیامبرگرامی اسلام(صلی الله علیه و آله وسلم) و امام صادق (علیه السلام) و هفتهی وحدت به صورت مجازی با موضوع «سبک زندگی عصر جاهلیت» با حضور خانم طاهریان برگزار شد.
خانم طاهریان ضمن تبریک میلاد یگانهی هستی، درّ نبوت و خاتم رسالت حضرت محمد مصطفی(صلی الله علیه و آله وسلم) و احیاگر مکتب تشیع حضرت امام صادق(علیه السلام)، به بررسی سبک زندگی عصر جاهلیت و شاخصههای آن دوران و تطبیق تمدنی آن عصر با عصر حاضر پرداخت.
استاد حوزه و دانشگاه با ببرشمردن شاخصههای دوران عصر ظهور اسلام و تطابق این شاخصهها در عصر حاضر، اقتصاد (پول و سکه و معاملات ربوی و...) را از جمله شاخصههای تمدن امروز معرفی کرد.
ایشان تصریح کرد: در آن دوران همین امور اما با عناوین دیگر و با همین ماهیت وجود داشت و اگر امروز معاملات کلان با چک و برگههای اعتباری است در آن عصر، بازرگانان بزرگ مکه و مدینه با اعتبار خود به معامله میپرداختند.
وی مراکز فحشا و جذب توریسم و صنعت هتلداری را از دیگر شاخصههای تمدن عصر حاضر معرفی کرد و گفت: در آن عصر نیز همین مسائل با شیوه های آن دوران وجود داشت.
استاد حوزه و دانشگاه، شاخصهی دیگر تمدن غرب را برگزاری کنسرتهای عمومی و جذب توریسم موسیقیایی دانست که به عنوان علائم پیشرفتگی از آن یاد میشود؛ حال آنکه در قرنهای پیش در بین عربها طبق نقل شاگرد ابوحنیفه در نامهی خود به فقهای مدینه مینویسد خانهای از بزرگان نبود مگر اینکه مجلس موسیقی در آن نه تنها به صورت عمومی بلکه به صورت مجلس اختصاصی برگزار میشد.
وی گفت: صنعت پوشاک عربهای عصر اسلام آن قدر پیشرفته بودند که نه تنها پوشاک زربافت با طلا تولید میکردند بلکه از دیگر ممالک هم وارد میکردند و در زمینهی صنعت غذایی آنان عمّال و خدمههایی داشتند مخصوص تزیین، سفرهآرایی و طبخ غذاهای نادر حتی با مغز استخوان، همین اموری که در تمدن امروز غرب با ادعای پیشرفتگی خود، از گرانترین غذاهایشان محسوب میشود.
خانم طاهریان با تکمیل این بحث این سؤال را مطرح نمود که آیا پیامبر اسلام با مقدمه ای از 124 هزار پیامبر قبلی و با این شأن و جایگاه که اول شخص عالم هستی است و کسی بالاتر از او در عالم وجود ندارد؛ تنها برای این ظهور کرد که به اصلاح آنان بپردازد و آنان را از ورطهای که در آن غوطهور بودند رها کند؟ هدف رسالت نبی گرامی اسلام از طرف خداوند چه بود؟ چه شاخصهای وجود داشت که قلب عالم امکان برای آن ظهور کرد؟ آن نخ تسبیح و آن افعال جاهلی چیست که الآن هم نگاه می کنیم در زندگی مدرنیته امروز هم جاری است و لازم شد تا انسان کاملی همچون رسول اعظم(صلی الله علیه و آله وسلم) با آن صفات علیا مبعوث شود و عالم مشرّف به حضور ایشان شود؟
ایشان تغییر نگاه به هستی و تعالی افق دید را همان نخ تسبیح دانست که پیامبر گرامی اسلام بنا شد بر آن تمدن عظیم جهانی را پایهگذاری کند و همه بشریت ذیل آن و تحت یک لوای واحد در آیند؛ و آن تغییر نگاه، پایهگذاری تمام امور فردی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی بر اصل توحید ناب است. همین آرمان خواهی و توحید ناب است که در شعار استقلال آزادی جمهوری اسلامی خود را نشان داد.
وی افزود: توحید ناب است که باعث میشود پیامبر به مشرکین اعلام کند من و الله، شما و تمام تجهیزات دنیایتان؛ و اثبات شد که تمام تجهیزات دنیایی توان مقابله با الله ندارد. پیامبر آمد تا عالم را حول محور الله پاکسازی کند و ما اگر میخواهیم در بناگذاری تمدن ناب نبوی سهیم باشیم باید این افق را در تمام ارکان زندگی و جامعهی خود ساری و جاری کنیم و راه آن پیروی مطلق از ولایت فقیه است که اگر چنین شد تمدنسازی نوین اسلامی که امام خامنهای(حفظهالله) آن را بیان کردند محقق خواهد شد.