یکشنبه ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۷ شوال ۱۴۴۶

سایت مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قم

مصاحبه با بانوی حوزوی

مصاحبه با خانم مظفری از اساتید موفق مدرسه آیت الله ایروانی ره

شناسه خبر : 123064

1401/03/04

تعداد بازدید : 137

مصاحبه با خانم مظفری از اساتید موفق مدرسه آیت الله ایروانی ره
به نظر بنده نوع نگرش ما به فرزندآوری، تحصیل و شغل خیلی موثر است.اگر به تحصیل و اشتغال به عنوان وظیفه و وسیله ای برای قرب به خداوند نگاه شود، منافاتی با فرزندآوری که آن هم وظیفه بالاتری هست.

 

به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه، پیرو طرح مصاحبه با مادران حوزوی دارای 4 فرزند یا بیشتر به مناسبت هفته ملی جمعیت، مصاحبه ای با خانم منصوره برادران‌مظفری، طلبه سطح 4 از اساتید موفق مدرسه علمیه آیت الله ایروانی ره برگزار شد که بدین شرح است.

لطفا خودتون رو معرفی کنید و بفرمایید که چند فرزند دارید؟

 

نام:منصوره

نام خانوادگی: برادران مظفری

سال تولد: ۵۸ 

تعداد فرزند:۴

تحصیلات: دکترای فلسفه

 

پس از ازدواج تصمیم  داشتید صاحب چند فرزند شوید ؟ الان نظرتون درباره چندفرزندی چی هست ؟

بنده از ابتدا دوست داشتم که ۴فرزند داشته باشم ولی با توجه به جَو و تبلیغاتی که در اون زمان وجود داشت، بعد از ازدواج تصمیم داشتم که ۲فرزند داشته باشم‌ ولی بعد که فهمیدم منویات مقام معظم رهبری بر زیاد شدن جمعیت هست،تصمیم گرفتم که فرزند بیشتری داشته باشم‌. و الان نظرم بر این هست که چند فرزندی خیلی مزایای بیشتری نسبت به یک یا دو فرزندی دارد.

آیا همسرتان با شما هم نظر بود؟ بله خدارو شکر

 

مانع اصلی تعدد فرزند را چه می بینید؟

به نظر بنده ترس از آینده اصلی ترین مانع است. ترس از اینکه نکند از پس هزینه ها برنیاییم یا نتوانیم فرزندانمان را به خوبی تربیت کنیم یا اینکه نکند آرامش و آسایش زندگیمان از بین برود یا اینکه روابطمان با همسرمان ضعیف شود و یا اینکه شغل و تحصیل خود را از دست بدهیم که البته همه اینها از ضعف ایمان و توکل به خداوند ناشی می‌شود.

 

نظر شما تحصیل و اشتغال مادران تا چه اندازه  می تواند مانع فرزند آوری شود؟

به نظر بنده نوع نگرش ما به فرزندآوری، تحصیل و شغل خیلی موثر است.اگر به تحصیل و اشتغال به عنوان وظیفه و وسیله ای برای قرب به خداوند نگاه شود،منافاتی با فرزندآوری که آن هم وظیفه بالاتری هست ندارد و شاید فرد به خاطر فرزندآوری برای مدت کوتاهی از تحصیل یا شغل خود فاصله بگیرد ولی اگر تحصیل و اشتغال دغدغه هدف اصلی یک خانم بشود،قطعا مانعی در برابر فرزندآوری او خواهد بود..

 

چگونه در حال  تحصیل، رسیدگی به فرزندان تان را مدیریت کردید؟ (کمک گرفتن از دیگران، مرخصی تحصیلی، طولانی تر کردن زمان تحصیل، کمک داوطلبانه اطرافیان، هماهنگی با همسر و..)

خدا رو شکر همسرم خیلی کمک بودند و اگر کمک‌های ایشان نبود شاید نمی‌توانستم تحصیلاتم را تا این مقطع ادامه بدهم.علاوه بر آن،از مرخصی هم استفاده کردم تا کمی فرزندم بزرگتر شود و بعد دوباره تحصیل را ادامه دادم و این باعث شد که مقداری طول تحصیلم بیشتر شود.همچنین بنده سعی می‌کردم مطالعاتم دا در ساعاتی که بچه ها خواب هستند انجام بدهم مثل صبح زود و آخر شب.

کیفیت برنامه های مدارس و مطالب آموزشی  تا چه اندازه  کمک کار و انگیزه بخش در این هدف و مسیر(فرزند بیشتر) بودند و شما را یاری دادند؟

واقعیت این هست که در آن زمان مدارس زیاد تشویق به امر فرزندآوری را در برنامه های خودشون نداشتند و حتی در متون و احادیث درسی هم این مباحث دیده نمیشد ولی آشنایی با اساتیدی که زیاد فرزند داشتند و صحبت‌ها و تشویق‌های ایشان به فرزندآوری، نقش زیادی در این زمینه داشت..

 

کدام مساله شما را به داشتن فرزند دوم و سوم و... ترغیب کرد؟

دو فرزند را که حتما تصمیم داشتن.چون درباره ضررهای تک فرزندی شنیده بودم ولی مواردی که باعث شد انگیزه برای فرزند سوم و چهارم پیدا کنم،خواندن آیات و روایات مربوط به فرزندآوری و اهمیت اسلام به این‌ موضوع و تاکید مقام معظم رهبری بر فرزندآوری بود.

 

با توجه به‌ تجربیات تان، فاصله مطلوب بین فرزندان چند سال است؟ پنج سال

 

آیا جنسیت فرزند برای شما و همسرتون مهم بود؟

دغدغه اصلی ما جنسیت نبود بلکه اصل فرزندآوری و تربیت بچه ها مهم بود ولی دوست داشتیم که هر دو جنس را داشته باشیم.‌

 

با ذکر شرایط خود( تحصیل، تعداد فرزندان و جنسیت آنها) بیان کنید،  چه  محاسن و مشکلاتی در زندگی احساس می کنید؟

با توجه به اینکه بنده ۲پسر و ۲دختر دارم، خیلی خوب هست که فرزندانم هم خواهر و هم برادر دارند و اینکه مخصوصا دخترها خیلی کمک و همدم هم هستند و اینکه کلا بچه ها به هم در کارها و درس کمک میکنند و با هم بازی می‌کنند و سرگرم می‌شوند و همچنین کمک بنده نیز هستند،خیلی خوب هست ولی خوب مشکلاتی هم دارد.مثلا با توجه به اینکه بنده باید هر روز مطالعه داشته باشم،با محیط شلوغ خانه مجبورم در ساعات خواب بچه ها مطالعه کنم و همچنین بچه های بزرگتر نمی تونند به راحتی درس بخونند و اینکه منزل یک خانواده پرجمعیت هیچ وقت مثل خانواده دارای یک یا دو فرزند تمیز و مرتب و آرام نیست ولی باز هم عقیده دارم مزایا و شیرینی‌های فرزند زیاد بیشتر از مشکلاتش است و اینکه همین مشکلات باعث رشد و استقلال بچه ها می‌شود.

 

از نظر شما مدارس علمیه تا چه اندازه در رسالت افزایش جمعیت موفق بوده اند؟ در این باره چه پیشنهادی دارید؟

به نظرم آنگونه که باید کار نمی‌شود. البته الان خیلی نسبت به گذشته بهتر عمل می‌کنند ولی باز هم جای کار دارد. مثلا خوب است که تعداد ترمهای مرخصی بیشتر شود.

rss

 اخبار - اخبار مدیریت استان - حوزه خواهران استان قم
یکشنبه ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۷ شوال ۱۴۴۶

سایت مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قم

اخبار - اخبار مدیریت استان

rss

    A PHP Error was encountered

    Severity: Warning

    Message: Invalid argument supplied for foreach()

    Filename: blocks/show_rss_1.html

    Line Number: 29

اوقات شرعی

امروز : یکشنبه ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
۷ شوال ۱۴۴۶

عضویت در خبرنامه

©کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران می باشد.