به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزه، حجت الاسلام والمسلمین معصومی بعد از بیان حمد و سپاس الهی به خاطر نعمت حیات و فرصت ورود به ماه مبارک رمضان و با اشاره به دو نکته اخلاقی جهت ورود به این ماه مبارک گفت: رفتار انسان وقتی گناه محسوب میشود که فاعل آن، علم به گناه بودن آن داشته باشد. اما اینکه آیا علم به گناه بودن یک فعل، به تنهایی جهت بازدارندگی از گناه کافیست یا نه، موضوع مهمی است که باید به آن پرداخت.
استاد معصومی ادامه داد: ما با اینکه میدانیم در محضر خدا هستیم و بعضی رفتارها، گناه است و باعث ناراحتی ائمه(علیهم السلام) میشود باز هم دچار لغزش میشویم، پس اعمال ما تابع علم ما نیست. گرچه علم شرط لازم است، ولی شرط کافی نیست.
ایشان با بیان این سوال که چرا انسان با وجود علم به مضرات گناه، باز هم مرتکب فعل حرام میشود و خودزنی میکند، تصریح کرد: یک کلید طلایی برگرفته از آیات و روایات وجود دارد که اگر آن کلید را به دست بیاوریم، دچار لغزش نخواهیم شد.
وی، با اشاره به خطبه شعبانیه و فرمایش پیامبر اکرم(صل الله علیه و آله و سلم) که در ابتدای این خطبه میفرماید: ماه رمضان به سوی شما رو آورده است، با خودش رحمت و برکت و مغفرت آورده است... سوال کرد: آیا اینکه در آیات و روایات، ماه رمضان را، بهترین ماه و و شب قدر را برتر از هزار ماه و آن را ماه برکت و مغفرت و در غل و زنجیر بودن شیطان معرفی کرده اند، آیا واقعیت دارد؟ آیا ما همچین چیزی را در این ماه مبارک حس میکنیم؟ برای اینکه این ماه برای ما ماه رمضان باشد و آثار ماه مبارک را بچشیم لازم است آن نکته طلایی را پیدا کنیم و سعی کنیم با عمل به آن، از برکات این ماه بهره مند شویم.
