به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، نمایشگاه بهار در بهار که همزمان با حلول ماه مبارک رمضان، با همکاری طلاب حوزه علمیه خواهران استان قم و خدام حرم مطهر حضرت معصومه علیهاسلام برگزار شد، بعد از 15 روز فعالیت به کار خود پایان داد.
این نمایشگاه با مدیریت کادر موسسه آموزش عالی حضرت آمنه (س) و همکاری سایر حوزه های علمیه خواهران استان قم در چندین محور کودک، نوجوان، جمعیت، عفاف و حجاب، تبلیغ پذیرش حوزه های علمیه خواهران و ... به فعالیت پرداخت.
در روز اختتامیه این نمایشگاه، مصاحبه ای با خانم سایری مدیر مدیر مؤسسه آموزش عالی حضرت آمنه (سلام الله علیها) قم صورت گرفت که بدین شرح است:
مدیر مؤسسه آموزش عالی حضرت آمنه (س) قم در حاشیه برگزاری نمایشگاه بهار در بهار اظهارداشت: هر کار فرهنگی که به نام دین و برای احیاء ارزش های دینی انجام شود خواه کوچک یا بزرگ باشد یا مورد توجه دیگران قرار بگیرد یا خیر، با ارزش است.
وی عنوان کرد: ما به عنوان کسانی که درس دین را آموخته ایم و خود را طلبه می دانیم و سر سفره امام صادق علیه السلام نشسته ایم و نان و نمک اهل بیت سلام الله علیها را خورده ایم موظف هستیم از جان، مال، علم و همه دارایی مادی و معنوی خود برای احیای ارزش های دینی بگذریم.
خانم سایری در ادامه گفت: برپایی نمایشگاه ها و ایجاد غرفه های دینی و انجام کار فرهنگی وظیفه ما و اقدام ارشمندی است اما هراقدامی که انجام می دهیم باید آسیب شناسی شود و پس از انجام هر کار فرهنگی و بازخورد آن دیده و به آسیب های آن توجه شود و برای اقدامات آینده ارتقاء و پیشرفت آن مدنظر قرار گیرد.
مدیر موسسه آموزش عالی حضرت آمنه (س) تاکید کرد: نباید فکر کنیم اقدامات ما بدون اشکال و خیلی بزرگ و ارزشمند است؛ فعالیت های ما در مقایسه با تلاش و جهاد اولیاء الهی، ائمه معصومین سلام الله علیها، حضرت امام خمینی(ره)، مقام معظم رهبری، شهدا و همه آن هایی که این انقلاب را به ثمر رسانده اند بسیار ناچیز است.
وی افزود: فعالیت های آینده باید به مراتب از فعالیت های فعلی ارزشمندتر و دارای خطای کمتری باشد و همه جوانب سنجیده شود.
وی با دیدگاه نقادانه به مکان برگزاری نمایشگاه بیان داشت: مکان نمایشگاه بهار در بهار در صحن پیامبر اعظم صلوات الله علیه خوب است اما چقدر مورد توجه افرادی که باید مورد توجه شان قرار می گرفت قرار گرفت؟ قشر مذهبی و محجبه در این جا رفت و آمد می کنند لذا بازخورد و نتیجه مطلوب حاصل نشد.
سایری استاد حوزه علمیه افزود: اشکال دیگر این نمایشگاه این بود که ما تبلیغات اساسی برای ترغیب قشر خاکستری نداشتیم و از هنر برای جذب قشر خاکستری استفاده نکردیم و باید اقدام کارشناسی و اساسی در این خصوص انجام دهیم.
اشکال دیگر به این نمایشگاه این است که در یک فضای بسته برپا شد و در معرض دید مردم قرار نگرفت در صورتی که باید نمایشگاه دیده می شد تا افراد جذب شوند.
وی بیان کرد: باید به ضعف ها توجه کنیم و متولیان امر به بخصوص مسئولان حوزه علمیه سخنرانی حضرت آقا را در ۲۱ سال قبل گوش دهند که فرمودند اگر حوزه بخواهد از تحول بگریزد، منزوی خواهد شد لذا باید این تحول در حوزه های علمیه صورت گیرد از نظر ساختار آموزشی و پژوهشی که خروجی آن این شود که ساختار آموزشی و پژوهشی تبدیل به ساختار فرهنگی اصیل اسلامی شود؛ اگر این تحول ایجاد نشود هیچ تغییر و تحولی در جامعه اتفاق نخواهد افتاد.
فاطمه کمالی معاون فرهنگی مدرسه علمیه خواهران شهید حسن حاج غفاری در خصوص نمایشگاه بهار در بهار که به مناسبت ماه رمضان در جوار حرم حضرت معصومه سلام الله علیها برگزار شد، گفت: این نمایشگاه خیلی خوب و تاثیرگذار بود و جا دارد از زحمات همه دست اندرکاران آن تشکر کنم اما جانمایی غرفه مرکز مدیریت حوزه های علمیه مناسب نبود و اگر مکان مناسب تری در نظر گرفته می شد مخاطبان بیشتری جذب می شدند. اما در عین حال، حضور طلاب و برنامه های آنان در سطح بالایی بود و آثار مطلوبی داشت.